Dünyanın en iyi 100 stadyumu seçildi! 3 Türk stadyumu da listede: Bakın kaçıncı sıradayız

Dünyanın en iyi 100 stadyumu seçildi! 3 Türk stadyumu da listede: Bakın kaçıncı sıradayız

Futbol dergisi FourFourTwo tarafından dünyanın en iyi 100 stadyumu seçildi. Her listede ben de varım diyen Türkiye 3 stadyumu ile bu listeye de ismini yazdırdı. İşte dünyanın en iyi stadyumları ve Türkiye’nin yeri…

İngiltere merkezli futbol dergisi FourFourTwo, 2024 yılında dünyanın en etkileyici futbol stadyumlarını sıraladı. Bu prestijli liste, futbol tutkunlarının ilgisini çeken ve birçok taraftar grubunun dikkatini çeken yapıları içeriyor. Listede yer alan stadyumlar, sadece futbol maçlarına ev sahipliği yapmakla kalmayıp, aynı zamanda futbol kültürünün önemli temsilcileri olarak öne çıkıyor.

dunyanin-en-iyi-stadyumlari-1.jpg

TÜRKİYE’NİN TEMSİLCİLERİ VE SIRALAMALARI

FourFourTwo’nun 2024 listesindeki Türk stadyumları, uluslararası alanda Türkiye’nin futbol altyapısının kalitesini gösteriyor. Türkiye’den listeye giren stadyumlar şunlar:

  • 33. Şükrü Saracoğlu Stadyumu: İstanbul'da bulunan bu stadyum, Fenerbahçe'nin ev sahibi ve Türkiye'den listeye giren en yüksek sıradaki stadyum. 1908 yılında açılan bu tesis, 47.834 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor. 1999-2006 yılları arasında kapsamlı bir yenileme geçirmiş ve UEFA 4. Kategori standartlarını karşılar hale gelmiştir.
  • 47. Ali Sami Yen Spor Kompleksi: Eski adıyla Ali Sami Yen Stadyumu, şimdiki adıyla Rams Park, İstanbul'da yer alıyor. 52.280 kişilik kapasitesiyle öne çıkan bu stadyum, efsanevi eski stadyumun yerini alma görevini başarıyla yerine getirdi.
  • 69. Atatürk Olimpiyat Stadyumu: 2002 yılında açılan bu büyük tesis, 74.753 kişilik kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük stadyumlarından biri olarak biliniyor.

LİSTEYE GİRMEYEN STADYUMLAR VE SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ

Beşiktaş’ın Vodafone Park Stadyumu’nun listede yer almaması, sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Taraftarlar, stadyumun listede olmamasını eleştirdi ve Vodafone Park’ın listede yer almaması, çeşitli sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu.

dunyanin-en-iyi-stadyumlari-2.jpg

DÜNYANIN EN İYİ 5 STADYUMU

FourFourTwo’nun 2024 yılı sıralamasında en etkileyici stadyumlar arasında öne çıkanlar ise şöyle:

  • 1. La Bombonera: Arjantin'in Boca Juniors stadyumu, 1940 yılında açılmış ve 54.000 kişilik kapasitesiyle dünyanın en etkileyici stadyumu olarak birinci sırada yer aldı.
  • 2. Maracana: Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan bu stadyum, 1950 yılında açılmış ve 78.838 kişilik kapasiteye sahip.
  • 3. Signal Iduna Park: Almanya’nın Borussia Dortmund kulübünün evi olan bu stadyum, 1974 yılında açılmış ve 81.365 kişilik kapasitesiyle üçüncü sırada yer aldı.
  • 4. Tottenham Hotspur Stadyumu: İngiltere'nin Tottenham Hotspur kulübünün evi olan bu modern stadyum, 2019 yılında açıldı ve 62.850 kişilik kapasitesiyle dördüncü sırada yer aldı.
  • 5. Monumental: Arjantin'in River Plate stadyumu, 1938 yılında açılmış ve 86.049 kişilik kapasitesiyle beşinci sıradadır.

FourFourTwo'nun en iyi stadyumlar listesi, futbolseverler için heyecan verici bir güncelleme sağlıyor. Türkiye’nin önemli stadyumlarının listeye girmesi, ülkemizin futbol altyapısının uluslararası alanda tanındığını gösteriyor. Gelecekte, Türk futbol kulüplerinin ve milli takımımızın, bu prestijli listede daha yüksek sıralamalara ulaşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN