Boğaz'da heyecan dolu tarihi anlar: İp üzerinde Asya'dan Avrupa'ya yürüdü

Red Bull sporcusu Jaan Roose, İstanbul'da gerçekleştirdiği inanılmaz performansla tüm dünyanın dikkatini çekti. Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde gerilen özel bir ip üzerinde yürüyerek, Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçti. Bu tarihi anlar, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Roose, "Boğaz, binlerce yıllık kültürel öneme ve inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip" dedi.

Slackline alanında 3 kez dünya şampiyonu olan Red Bull'un Estonyalı atleti Jaan Roose, İstanbul'da gerçekleştirdiği inanılmaz performansla tüm dünyayı şaşırttı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde gerilen özel bir ip üzerinde yürüyerek, Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçen Roose, "ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi" olarak tarihe geçti.

ss.jpg

165 metre yükseklikteki köprüde, 1074 metrelik bir ip üzerinde yaklaşık 47 dakika yürüyen Roose, zorlu hava koşullarına ve yüksekliğe rağmen başarısını tamamladı. Bu tarihi anlar, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

10039296.jpg

Daha önce Asya’dan Avrupa’ya bu yükseklikte yürüyerek geçilmemişti.

10039299.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleşen Continental Pass sonrası duygularını ifade eden Red Bull sporcusu Jaan Roose, “Boğaz, iki kıtayı birleştirmesinin yanı sıra binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme, ayrıca inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince, slacklining için eşsiz bir lokasyon oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum” şeklinde konuştu.

10039297.jpgEstonyalı Red Bull sporcusu Jaan Roose, ’’İlk başta üşüyordum fakat yürümeye başlayınca ısındım. Yukarıda olmak stresli. Neredeyse 1 saat süren bir yürüyüştü. Şansım oldukça iyi gitti. İpin üzerinde yürümek çok zor ama yukarıda olmak ve İstanbul’u izlemek çok zevkliydi. Hatta bir ara güneş ışınları gözüme geliyordu. 50-60 ülkede ip üzerinde yürüdüm. İstanbul’a da daha önce gelmiştim. Buranın çok önemli bir şehir olduğunu biliyorum. O yüzden tekrar olursa denemek isterim’’ dedi.

10038138.jpg
Roose, bugüne dek slackline alanında çok sayıda dünya rekorunun ve dünyada ilklerin de sahibi oldu. Daha önce Estonya’nın en yüksek çağlayanı Valaste Şelalesi’ni kışın ortasında yerden 50 metre yükseklikte bir ipin üzerinde geçen, geçtiğimiz yıl Katar’da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü tamamlayan Roose’un kariyerindeki en son ilki tarihi kıtalar arası yürüyüş Red Bull Türkiye’nin sosyal medya hesabından izlenebiliyor.

10038165.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN