Bir devir kapanıyor! Andy Murray, Paris'te tenise veda ediyor

Bir devir kapanıyor! Andy Murray, Paris'te tenise veda ediyor

Üç Grand Slam ve iki olimpiyat altın madalyası sahibi Andy Murray, Paris Olimpiyatları'nda tenis kariyerine veda edeceğini duyurdu.

Ünlü Britanyalı tenisçi Andy Murray, Paris Olimpiyat Oyunları'nın kariyerinin son etkinliği olacağını duyurdu.

Britanya'nın en büyük sporcularından biri olarak kabul edilen Andy Murray, kariyerinde birçok başarıya imza attı. Üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan Murray, 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda tekler kategorisinde altın madalya kazanarak tarihe geçti.

'SON TURNUVAM İÇİN PARİS'E GELDİM'

Murray, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda, Paris Olimpiyatları'nın son tenis turnuvası olacağını duyurdu. Paylaşımında "Son tenis turnuvam için Paris'e geldim. Britanya için yarışmak kariyerimin açık ara en unutulmaz haftalarıydı ve bunu son bir kez daha yapmaktan son derece gururluyum." ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki Murray, kariyerinin son dönemlerinde birçok sakatlıkla mücadele etti. Geçtiğimiz aylarda Wimbledon'da çiftler kategorisinde kardeşi Jamie Murray ile mücadele ederken aldığı yenilgi sonrası duygusal bir veda gerçekleştirdi. Murray, sinirlerini sıkıştıran ve sağ bacağında kontrol ve güç kaybına neden olan bir omurga kisti nedeniyle 22 Haziran'da ameliyat oldu. Bu operasyon sonrası, All England Club'daki tekler yarışmasının gerekliliklerine yeterince hazır olmadığını belirtti.

PARİS'TE SON MÜCADELE

Murray, Paris Olimpiyatları'nda hem tekler hem de çiftler kategorilerinde Britanya'yı temsil edecek. Olimpiyatlardaki tenis müsabakaları 27 Temmuz'da başlayacak ve Murray, kariyerinin bu son durağında Britanya için bir kez daha zafer elde etmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN