Beşiktaş'ta kanat çıkmazı

Beşiktaş'ta kanat çıkmazı

Sezon başından bu yana sol kanatta istikrarı yakalayamayan Beşiktaş'ta sakatlıklar nedeniyle sağ kanat krizi doğdu. Milot Rashics'nın en az iki maç kaçırması beklenirken Siyah-Beyazlı teknik heyet, sağ kanadın işlemesini sağlamak adına bir formül arayışına başladı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Sezon başından bu yana sol kanatta istikrarı sağlayamayan Beşiktaş’ta sağ kanat krizi doğdu. Siyah-Beyazlı ekipte, Semih Kılıçsoy, Ernest Muçi ve Joao Mario’nun zaman zaman görev aldığı sol kanatta istenen verim bir türlü alınamamıştı. Sol kanatta değişen oyuncu profilleri takımın yıldızı Rafa Silva’nın da performansını olumsuz etkilemişti. Siyah-Beyazlı ekip, milli ara dönüşünde sıkışık ve zorlu bir fikstüre hazırlanırken sağ kanadın kilit ismi Milot Rashica’dan gelen haber teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve teknik heyetini zora soktu.

Beşiktaş’ta bu sezon performansını yükselten isimlerden olan Milot Rashica’nın, Kosova Milli Takımı’nın Güney Kıbrıs’ı 3-0 yendiği Uluslar Ligi maçında sakatlanması Siyah-Beyazlı teknik heyetin planlarını bozdu. Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Milot Rashica’nın sakatlığı sonrası sağ kanat pozisyonunda sıkıntıya girdi. Rashica’nın Galatasaray derbisine yetişip yetişmeyeceği belirsizliğini korurken, Hollandalı teknik adamın elinde gerçek mevkisi sağ kanat olan tek oyuncu olarak bu sezon fazla forma şansı bulamayan Can Keleş kaldı.Kosovalı futbolcunun Konyaspor ve gelecek haftaki Lyon karşılaşmalarında forma giyemeyeceği öğrenilirken sol kanattan sonra sağ kanat sorunu da en kritik eşikte patlak verdi.

Siyah-Beyazlıların bu sezon kanat rotasyonunda Rashica dışında, Joao Mario, Ernest Muçi, Semih Kılıçsoy ve Can Keleş yer alıyor. Bu oyuncular arasında gerçek mevkii sağ kanat olan tek isim Can Keleş olarak öne çıkıyor. Ancak 23 yaşındaki futbolcu şu ana dek Süper Lig’de hiç forma şansı bulamadı. Teknik direktör Van Bronckhorst’un planlarında yer almayan genç oyuncunun, Konyaspor karşılaşmasında da sahada olma ihtimali yok denecek kadar az. Süper Lig’de hiç süre bulamayan gurbetçi sağ kanada toplamda sadece 9 dakika şans verildi.

Teknik heyetin sol kanatta Joao Mario, sağ kanatta ise Ernest Muçi’yi görevlendirmesi bekleniyor. Her iki isimin yaşayabileceği herhangi bir olumsuzlukta ise Semih Kılıçsoy yedek kuvvet olarak görev bekleyecek. Ancak teknik heyetin, Semih ve Muçi’nin performansından da memnun olmadığı biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN