Sezonun ilk derbisinde goller var, kazanan yok | Beşiktaş 2-2 Galatasaray

Sezonun ilk derbisinde goller var, kazanan yok | Beşiktaş 2-2 Galatasaray

Sezonun ilk derbisinde Vodafone Arena'da Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, maçta 2-0 geri düşmesine rağmen taraftarı önünde geri dönmesini bildi. Galatasaray'ın gollerini Eren Derdiyok ve Bruma kaydetti. Beşiktaş'ın golleri ise Marcelo ve Cenk Tosun'dan geldi. 2-2’lik beraberlikle iki takım da hanesine 1'er puan yazdırarak 11 puana yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaştı. Vodafone Arena tarihinin ilk derbisi olan mücadele 2-2 sona erdi. Sarı-Kırmızılılar ilk yarıyı 2-0 önde kapattı ancak Siyah-Beyazlılar pes etmedi! Beşiktaş'ın 5 dakikada gelen iki golü derbide puanları paylaştırdı.

Vodafone Arena'da ilk kez iki ezeli rakip, Beşiktaş ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Mücadeleye Kartal iyi başlasa da golü Aslan erken buldu. 8. dakikada soldan Wesley Sneijder'in kullandığı kornerde Yasin'in kafa vuruşu, Fabri ve çizgi üzerinde bulunan Oğuzhan engelleyemeyince Eren Derdiyok'un önünde kaldı. Eren de rahat şekilde topu ağlara gönderdi: 0-1.

16-09/24/resimid_4563684-1474744756.jpg

Sonrasında Siyah-Beyazlıların atakları sürdü. Ancak mücadelenin yıldızlarından birisi olan Sneijder'in çabasıyla biraz daha ileriye çıkmaya başlayan Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş'ın baskısını artırdığı dakikalarda Bruma ile bir kez daha fileleri sarsmayı başardı. Orta sahada aldığı top ile içeri kat eden Portekizli oyuncu, üç oyuncuyu birden çalımladı ve Fabri'nin solundan golü atarak takımını da 2-0 öne geçirdi. İlk yarı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

16-09/24/resimid_4563324-1474744987.jpg

CENK SKORU BELİRLEDİ

Şenol Güneş ikinci yarıya Talisca-Aboubakar ikilisini oyuna alarak başladı. İlk yarıda etkisiz olan Olcay ile Oğuzhan kenara geldi. Galatasaray kalesini yoklayan ancak sadece Atiba'nın tek şutunda etkili olan Beşiktaş, sağ kanattan Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde yer alan Marcelo kafa vuruşuyla topu filelere göndererek siyah-beyazlıları umutlandırdı: 2-1.

16-09/24/resimid_4564035.jpg

Beşiktaş bu dakikadan sonra da durmadı. 79'da soldan Tosic'in pasına hareketlenen Cenk Tosun, Chedjou topa dokunamayınca iyi bir vuruşla topu filelere yolladı ve 2-2'lik eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra iki takım da üst üste ataklar geliştirdi ancak Josue ve Quaresma çok net fırsatlardan yararlanamadı.

Geride kalan dakikalarda her iki takım da derbiden 3 puanla ayrılmak için gol aradı ancak skor değişmedi.

Bu sonuçla her iki takım da 11 puanla 5. haftayı tamamladı.

VODAFONE ARENA İLK DERBİ ÖNCESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

BEŞİKTAŞ 2-2 GALATASARAY

STAT
Vodafone Arena

HAKEMLER
Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ceyhun Sesigüzel

BEŞİKTAŞ
Fabri 6, Tosic 6, Marcelo 8, Gökhan 6, Caner 6, Quaresma 7, Olcay 5 (Dk. 46 Talisca) 7, Atiba 6, Oğuzhan 5 (Dk. Aboubakar 46 ) 7, Gökhan İnler 7, Cenk 8 (Dk. 85 Adriano) ?

FENERBAHÇE
Muslera 6, Chedjou 7, Hakan 6, Carole 7, Sabri 5 (Dk. 79 Cavanda) 6, Yasin 7 (Dk. 79 Josue) 6, Selçuk 6, Sneijder 8, Bruma 8 (Dk. 88 Sinan) ?, Tolga 7, Eren 8

GOLLER
Marcelo (73), Cenk (78) / Eren (8), Bruma (44)

SARI KARTLAR
Quaresma / Sneijder, Tolga, Muslera

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN