Sefaköy'de metrobüs kazası: 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Küçükçekmece Sefaköy'de iki metrobüs çarpıştı. Çarpışma sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı. Metrobüs şoförünün ilk ifadesinde, "Frene bastım ama tutmadı" dediği öğrenildi.

Küçükçekmece'de yaşanan dehşet verici kazada, iki metrobüsün çarpışması sonucu can kayıpları ve çok sayıda yaralı var. Alınan son bilgilere göre, Beylikdüzü istikametinde seyir halindeki bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak karşı yönden gelen başka bir metrobüse çarptı. Bu korkunç kaza sonucu, 1 kişi hayatını kaybederken yaralananların sayısı 35'e yükseldi.

9930690.jpg

Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Metrobüslerin çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılmasından bir süre sonra seferler her iki yönde de yeniden başladı.

Belediye ekiplerinin olay yerindeki temizlik çalışmaları devam ediyor.

9930588.jpg9930586.jpg

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, iki metrobüsün karıştığı kaza anı çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, Beylikdüzü istikametine giden metrobüsün, karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptıktan sonra kontrolden çıkarak sağ şeritteki bariyerlere çarparak durabildiği görülüyor.9930580.jpg

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"29.08.2024 Perşembe günü saat 08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

GÖZALTILAR VAR

Kazaya ilişkin 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı. Metrobüs şoförünün ilk ifadesinde, "Frene bastım ama tutmadı" dediği öğrenildi.

YARALI SAYISI 48'E YÜKSELDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek metrobüs kazasında yaralanan hastalarını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, "Metrobüs kazasında 48 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan biri vefat etti. İkisi ağır yaralı. 45 vatandaşımız hafif yaralı. Hastanemizde hemşerilerimizi ziyaret ettik. Bu hastaneye 11 hemşehrimiz geldi. 4’ü yatarak tedavi oluyor, diğerleri ayakta. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığına dikkat çeken Vali Gül, "Adli ve idari süreçler devam ediyor. Sağlık ekibimiz, kurtarma ekiplerimiz ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yaptılar. Kaza nedeni bundan sonraki süreçte adli ve idari soruşturma neticesinde ortaya çıkacak. İki metrobüs, metrobüs yolundaki beyaz araçtan dolayı birbirine çarpıyorlar. Beyaz araç neden orada, metrobüs hızını niye kesmedi diğer konular ileri safhalarda belli olacak" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN