Satamadığı karpuzla öyle bir şey yaptı ki! Tarlada kalacağına değerlensin istedi ‘Böylesi çok daha sağlıklı’ dedi

Satamadığı karpuzla öyle bir şey yaptı ki! Tarlada kalacağına değerlensin istedi ‘Böylesi çok daha sağlıklı’ dedi

Denizli’de yaşayan karpuz üreticisi Mehmet Özdemir, bin bir emekle ürettiği karpuzları satamayınca farklı çözüm arayışlarına girdi. Karpuzu en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Mehmet Özdemir öyle bir şey yaptı ki, hem karpuzları değerlendirdi hem de şifa kaynağı üretti…

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde, geçmişte festivallerle anılan Beyağaç Karpuzu, uzun bir aradan sonra yeniden üretilmeye başlandı. Çiftçi Mehmet Özdemir, ilçe halkından topladığı tohumlarla 2022 yılında bu meşhur karpuzu tarlalarına ekti. Dış yüzeyi beyaz, içi kırmızı olan bu karpuzlar, tadı ve aromasıyla diğerlerinden farklılık gösteriyor.

denizlide-satamadigi-karpuzlari-pekmez-yapan-3.jpg

KARPUZ FİYATLARI DÜŞTÜ ÇÖZÜM ARAYIŞLARI BAŞLADI

Mehmet Özdemir, tarlasındaki Beyağaç Karpuzu fiyatlarının toptan 7 TL’den 1 TL’ye düşmesiyle, satmaktan vazgeçti. Yıllarca emek verdiği karpuzların heba olmaması için bir çözüm arayışına girdi. Özdemir, karpuzdan pekmez üretme kararı aldı.

denizlide-satamadigi-karpuzlari-pekmez-yapan-1.jpg

KARPUZDAN PEKMEZ ÜRETİM SÜRECİ

Her sabah tarlasına giderek karpuz toplayan Özdemir, karpuzları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ezerek karpuz suyu elde ediyor. Bu su, odun ateşinde bakır kazanlarda yaklaşık sekiz saat kaynatılarak karpuz pekmezi haline getiriliyor. Yaklaşık 20 kilogram karpuz suyundan 1 kilogram pekmez elde ediliyor.

denizlide-satamadigi-karpuzlari-pekmez-yapan-2.jpg

ORGANİK KARPUZ PEKMEZİNİN FAYDALARI

Mehmet Özdemir, "Karpuz pekmezinin tadı, aroması üzüm pekmezine göre çok farklı ve daha güzel. Kış aylarında insanların sağlıklarını koruması ve enerjik kalması için tamamen organik ürettiğim karpuz pekmezinin tadına bakmaya davet ediyorum" dedi. Bu yeni ürün, hem yerel halk hem de pekmez severler için önemli bir alternatif sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN