Sakarya’da 8 yıl aradan sonra ADARAY seferleri yeniden başlıyor

Sakarya’da 8 yıl aradan sonra ADARAY seferleri yeniden başlıyor

Sakarya’da 8 yıl önce durdurulan ADARAY seferleri, test sürüşlerinin ardından tekrar hayata geçiyor. Tren rayları ve duraklar, Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin iş birliğiyle yenilendi.

Sakarya'da, 8 yıl önce seferlerine ara verilen ADARAY, yeniden hizmete girmek için test sürüşüne çıktı. Güzergah boyunca yer alan tren rayları ve duraklar, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından eş zamanlı bir çalışmayla güncellendi. Yenilenen altyapı ile ADARAY, vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmayı hedefliyor.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın bir süre önce Sakaryalılara ADARAY'ın yeniden hizmete alınacağını açıkladığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

ADARAY SEFERLERİNİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA

"Büyükşehir ulaşım kurmayları, TCDD ile temas halinde trenin yeniden sefer yapması için çalışmalara başlamıştı. Adapazarı-Arifiye hattında yeniden hizmet verecek ADARAY'ın güzergahındaki tren rayları ve durakları, Büyükşehir Belediyesi ile TCDD tarafından eş zamanlı çalışmayla yenilendi. Vatandaşların güvenle yolculuk yapmaları için raylar kontrolden geçirildi, 7 istasyonun çevrelerindeki kaldırımla bordür taşları, uyarı levhaları, bankları, aydınlatmaları değiştirildi."

aege.webp

Adapazarı-Arifiye hattında hizmet sunacak ADARAY'ın 8 yıllık aranın ardından bugün itibarıyla yeniden raya indiği aktarılan açıklamada, "Uzun yıllar sonra toplu taşıma kullanıcılarının heyecanla beklediği tren, Arifiye'den yola çıktı ve Mithatpaşa'ya ulaştı. Burada bazı kontrolleri yapılan, parçaları entegre edilen ADARAY, yıllar sonra Adapazarı Tren Garı'na yanaştı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ADARAY'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar Adapazarı-Arifiye arasında test sürüşleri gerçekleştireceği, ilk seferin ise Cumhuriyet Bayramı sabahında yapılacağı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN