Öğrenciler hem rehberlik hem de psikolojik danışmanlık hizmeti alıyor

Öğrenciler hem rehberlik hem de psikolojik danışmanlık hizmeti alıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Tarsus MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde, öğrencilere rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleriyle destek sunuluyor. Okul öncesi dönemden kariyer yolculuğuna kadar tüm süreçlerde öğrencilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 6-12 yaş aralığındaki öğrencilere de oyun terapisi hizmeti veriyor. 3 psikolog ve 1 rehberlik uzmanı ile hizmet veren merkezden şimdiye kadar 400 öğrenci yararlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nden, öğrenciler destek almayı sürdürüyor. Hafta içi her gün kapılarını öğrencilere açık tutan merkezde psikolojik danışmanlık, rehberlik ve oyun terapisi hizmeti sunuluyor.

MERCİ Danışmanlık Merkezi, Tarsus Kleopatra Hizmet Binası’nın içinde hizmet sunuyor. Aynı binanın içinde Büyükşehir’in kütüphanesi de yer alıyor. MERCİ’de seansı olan öğrenciler, aynı zamanda kütüphaneye girerek sessiz ortamda ders çalışma imkanı buluyor. 3 psikolog ve 1 rehberlik uzmanı ile hizmet veren merkezde öğrencilere; ihtiyaç durumlarına göre kaygı bozukluğu, stres, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, öfke problemleri, aile içi ve akran zorbalığı gibi konularda destek veriliyor. Uygulanan akademik testlerle dikkat ve öğrenme stilleri üzerine çalışılıyor. Rehberlik ve psikolojik destek hizmeti ile sınırlı kalmayan merkezde, 6-12 yaş aralığı için de oyun terapisi desteği veriliyor. Daha çok sınav hazırlık sürecinde öğrencilerin destek aldığı merkezden, şimdiye kadar 400 öğrenci faydalandı.

Kırat: “Öğrencilerimize okul öncesi dönemden kariyer yolculuğuna kadar destek sağlıyoruz”

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde görev yapan Psikolog Yaren Kırat, Tarsus MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde ağırlıklı olarak sınav kaygısı üzerinde çalıştıklarını, aile problemleri ve bireysel öfke problemleri üzerine de yoğunlaştıklarını anlattı. Kırat, “Öğrencilerimize okul öncesi dönemden kariyer yolculuğuna kadar; başta sınav kaygısı olmak üzere akademik, sosyal ve bireysel alanda yaşadıkları problemlerde destek sağlıyoruz. Küçük yaş grubu kendisini oyunla ifade edebildiği için 6-12 yaş grubuna oyun terapisi hizmeti veriyoruz. Açıldığımız günden bugüne yaklaşık 400 öğrenci buradan faydalandı” dedi.

Altuğ: “Akademik testlerin sonucuna göre öğrencilerimize bir yol çiziyoruz”

Rehber Öğretmen Verda Altuğ; öğrencilerle birebir ilgilendiklerini, uyguladıkları belirli akademik testlerle dikkatlerini ölçtüklerini ifade ederek, küçük yaş grubunda da dikkat geliştirme etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Altuğ, “Bize gelen öğrenciler genellikle LGS, YKS ve KPSS grubunda. Sınav kaygısı ve stresini yaşayan öğrencilerimiz, bize daha çok başvuru yapıyor. Rehberlik danışmanlık hizmeti açısından sınav grubuna daha çok hitap ediyoruz. Ayrıca buradaki psikologlarımızla paralel gittiğimizde daha verimli sonuçlar elde ediyoruz” diye konuştu.

Seansları yüz yüze ve online olarak yürüttüklerini, öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik bir program hazırladıklarını aktaran Altuğ, “Akademik testlerin sonucuna göre öğrencilerimize bir yol çiziyoruz. Genelde bu testlerimiz dikkat ve öğrenme stilleri üzerine oluyor. Çünkü öğrencilerimiz bazen yanlış ders çalışma şekillerini kullanabiliyorlar. Biz de onlara göre en verimli ders çalışma şeklini göstererek ve aynı zamanda zaman yönetimini de sağlayarak, daha faydalı ders çalışmalarını sağlıyoruz. Sınava kadar rehberlik hizmetini veriyoruz. Periyotlar tamamen öğrencinin ihtiyacına yönelik belirleniyor. Kentimizde bulunan tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ekşi: “Merkezin ulaşabilecek bir yerde ve ücretsiz olması öğrenciler için iyi oldu”

Bu sene üniversite sınavında istediği bölüme yerleşen Gamze Ekşi, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde aldığı hizmetler sayesinde stres ve kaygı düzeyinin çok azaldığını, sınav anında yaşadığı heyecanı kontrol edebildiğini anlatarak, “Buranın sınav döneminde açılması benim için büyük bir şans oldu. Hem yaşadığım problemleri hem stresimi burada daha iyi yönetebildim. Aynı zamanda kütüphane hizmeti sunmaları ders çalışmamı daha verimli hale getirdi. Kaygılarım azaldı. Sınavda ellerim titriyordu, o azaldı. Kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Netlerim arttı. Nasıl çalışmam gerektiğini öğrendim. Hepimizin ulaşabileceği bir yerde ve ücretsiz olması da bütün öğrenciler için iyi oldu” dedi.

Küçüköner: “Stres yönetimini öğrenerek netlerimi yükselttim”

YKS’ye hazırlanan Pelinsu Küçüköner, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde hem rehberlik hem de psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlandığını, stres yönetimini öğrendiğini ve netlerinin yükseldiğini belirterek, “Strese yönelik veya kaygı durumunda ne yapacağıma yönelik çok yardımcı oluyorlar. Özellikle de yukarıda kütüphanesi var. Sessiz bir ortam ve çalışmak için çok iyi. Ücretsiz olması sayesinde her kesimden gelebilecek kişiler yararlanabilir. Buranın psikolojik danışmanı ve rehberlik hizmeti gerçekten çok güzel olanaklar sağlıyor” diye konuştu.

Gök: “Sınava hazırlanan bütün öğrencilerin buraya gelmeleri çok faydalı”

Okulunu bitirdikten hemen sonra KPPS’ye hazırlanmaya başladığını belirten Pınar Gök ise eksiklerini görmek ve odaklanma problemlerini fark etmek adına odaklanma testleri ve öğrenme stilleri testlerini uyguladıklarını belirterek, “Bunların sayesinde yeni programlarla devam edeceğim. Psikolojik danışmanlığa stres ve kaygı düzeyini azaltmak için başladım. Sınav sürecinde gelmeye devam edeceğim. Nefes egzersizleri yapıyoruz. Stres düzeyim arttığında, bunu minimum seviyeye indirmek için faydalı oluyor. Rehberlik hizmeti, netlerimi artırmam ve ders eksiklerimi fark etmem için yardımcı oluyor. Sınava hazırlanan bütün öğrencilerin buraya gelmelerinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ben bu destekten çok memnun kaldım. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN