Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünde toplandı

Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünde toplandı

Kartal Belediyesi tarafından oluşturulan ve 2 ayda bir toplanan Çocuk Meclisi’nin 2024-2025 dönemi ilk toplantısı, Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümünün de kutlandığı oturuma Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katılarak çocukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Kartal’ın 20 mahallesini temsil eden çocuklar, yeni meclis yönetimini belirledi.

Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 5. Dönem 1. Birleşim oturumuna toplam 63 çocuk katıldı. Çocukların kendilerini tanıtmaları ile başlayan oturuma, Cumhuriyetin ilanının 101. yılı kutlaması damga vurdu.

Çocuk Meclisi yönetimi seçildi

Meclisin bayraklarla ve kırmızı beyaz balonlarla donatıldığı oturumda çocuklar, Kartal Belediye Meclisi sıralarını doldurdu. Meclis komisyonlarının oluşturulması için oy verme işlemi ile başlayan oturumda, Çocuk Meclisi’nin yönetimi seçildi.

Yapılan seçim sonucunda Betül Su Pulurlu Başkan seçilirken, İlhan Efe Kocabaş 1. Katip, Oğuz Kağan Çakmakçı ise 2. Katip olarak seçildi.

Devir teslim törenin de yapıldığı oturumda daha sonra komisyon seçimleri ile katılımcıların dilek, öneri ve taleplerini aktardıkları konuşmalar yapıldı.

Çocuk Meclisimiz kararların ciddiyetle uygulandığı bir meclistir

Çocuk Meclisi’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Yüksel, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yüksel, Çocuk Meclisi’nin 5. Döneminde olduklarını hatırlatarak daha önceki çocuk meclislerinden yansıyan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili adımlar attıklarını ifade etti.

Örnek olarak bazı parkların isimlerini çocukların vermek istemesini gösteren Başkan Yüksel şöyle konuştu:

“Şu anda önümde ayrı ayrı notlar var ve bu meclisi sadece bir buluşma olarak düşünmeyin. Kısa bir süre önce hayata geçen Kadın Meclisimiz de Çocuk Meclisimiz de alınan kararlarının ciddiyetle uygulandığı meclislerdir.

Daha önceki meclislerden çıkan önerileri dikkate aldık ve bazı parkların ismine Çocuk Meclisi karar verdi. Her birimizin değer verdiği isimler var ve bazen işin içinden çıkamadığımız durumlarda Çocuk Meclisi’nin önerileri çok kıymetli oldu, parklarımızın bir kısmına çocuk meclisi önerisini uyguladık.

Yine Çocuk Meclisi üyelerinin dile getirdiği parkların kum zeminden yumuşak zemine geçmesi ile ilgili attığımız reel adımlar oldu.

Sokak hayvanları ile ilgili talepleri ve özellikle köpeklerin gezdirilebileceği parklar ile ilgili talepleri dikkate aldık. Bununla ilgili henüz tamamlanmasa da adımlar atıldı. Sokak hayvanlarının tedavi edilebileceği bir merkezin açılışını da yaptık.

Yine Çocuk Meclisi’nin bize gösterdiği bir nokta, park haline getirildi. Bir önceki mecliste görme engelli bir kardeşimizin Sesli Kütüphane önerisini hayata geçirdik.

Bu arada Spotify önerisini özellikle beğendim. Sizin dile getirdiğiniz her talebin, can kulağı ile dinlendiğini bilin.”

Meclis oturumlarının güzel geçmesini ve alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından meclis üyeleri söz hakkı alarak gündemle ilgili önerilerini açıkladı.

Kartallı çocukların kent yönetimine katılmaları ve sorunlarını aktarmalarını hedefleyen meclis oturumuna Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Özlem Bulut ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars da katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN