İzmir'deki orman yangını kontrol altına alındı

İzmir'deki orman yangını kontrol altına alındı

İzmir'in Torbalı ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin uzun süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

İzmir'in Karakızlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer bölgeye sevk edildi.

Yangın saat 15.37'de başladı ve ilk müdahale saat 15.44'te gerçekleştirildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Alevler kuvvetli rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye 4 uçak, 4 helikopter, 27 arazöz,8 su ikmal ve 6 dozer sevk edildi. Alevlerin ilerlediği Sarıcalar Mahallesi'ndeki bazı ev ve ağıllar tedbiren tahliye edildi. Söndürme çalışmaları gece boyunca sürdü. Alevler, bugün saat 10.00 itibariyle, kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çıkan yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu belirtip, ormanlarda ve yakınlarında ateş yakılmaması için uyarılarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN