İzmir'de orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor: Bir site tahliye edildi

İzmir'de orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor: Bir site tahliye edildi

İzmir’in Dikili ilçesinde ormanlık alanda başlayan ve hızla yayılan yangın, yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Alevlerin yaklaşması üzerine bir site tahliye edilirken, 3 evde küçük çapta hasar meydana geldi. Yetkililer, yangına havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor.

İzmir’in Dikili ilçesinde çıkan orman yangını büyük bir endişe yarattı. Alevler yerleşim alanlarına yaklaşırken, tahliye işlemleri başladı.

Ormanlık ve makilik alanda saat 14.20 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine ilk etapta İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibi sevk edildi. Dikili Kaymakamlığı'na vekalet eden Bergama Kaymakamı Avni Oral, yerleşim yerleriyle ilgili bölümde yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.

screenshot-3.jpg

BİR SİTE TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında alevlerin yaklaştığı Mavikent Sitesi, tahliye edildi.

Çandarlı-Denizköy kara yolu da yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

EKİPLER TAKVİYE EDİLDİ

Dikili Kaymakamlığı'na vekalet eden Bergama Kaymakamı Avni Oral, yaptığı açıklamada, yangına müdahale eden ekiplere takviye yapıldığını, 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal, 3 dozer ve 2 yer ekibi ile müdahalenin sürdüğünü belirtti.

screenshot-2.jpg

Yangında yerleşim alanlarıyla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Oral, şu bilgileri verdi:

"Yerleşim yerleriyle ilgili bölümde yangın kısmen kontrol altına alındı. Burada sıkıntı kalmadı. Ancak yangının diğer ilerleme noktası olan ormanlık alanda çalışmalar sürüyor.

Bu yönde de şu anda tehdit altında olan bir yerleşim alanı yok. Yangının konutlara sirayet etme durumu yok. Yalnızca bir sitedeki 3 evde kısmi hasarlar oluştu."

Bu yönde de şu anda tehdit altında olan bir yerleşim alanı yok. Yangının konutlara sirayet etme durumu yok. Yalnızca bir sitedeki 3 evde kısmi hasarlar oluştu."

screenshot-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN