İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre, eski İETT otobüsleri, iç düzenlemeleri yapılarak evsiz vatandaşlar için mobil bakım aracına dönüştürüldü. İçinde duş, temiz giysi, kuaför, dinlenme ve psikolog bölümü bulunan araçlar, 1 Nisan itibarıyla Fatih'te hizmete girecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal sorumluluk projeleri kapsamında dikkat çekici bir adım daha attı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, kullanım ömrünü tamamlamış İETT otobüsleri, evsiz vatandaşların kullanımı için özel olarak yeniden tasarlandı. Proje, şehirdeki kimsesiz ve hijyen imkanlarına erişimde sıkıntı yaşayan bireyler için hayata geçirildi.
OTOBÜSLERİN İÇİNDE YOK YOK
Eski İETT otobüsleri, içlerinin yeniden düzenlenmesiyle birlikte birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı. Otobüslerin içerisinde duş alanları, temiz giysilerin olduğu değişim noktaları, kuaför hizmetleri, dinlenme alanları, ikram odaları ve psikolojik destek için özel bölümler yer alıyor. Bu donanımlarla birlikte otobüsler, adeta seyyar bir bakım merkezine dönüşüyor.
Eski İETT otobüslerininin içini yeniden düzenledik, araçları evsiz vatandaşlarımız için bakım aracına dönüştürdük. İçinde duş, temiz giysi, kuaför, dinlenme ve psikolog bölümü yer alıyor. pic.twitter.com/qVQGnkWUbr
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2024
FATİH PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay'ın yaptığı açıklamaya göre, mobil banyo otobüsü projesi 1 Nisan itibarıyla İstanbul'un Fatih ilçesinde hizmet vermeye başlayacak. Proje, başlangıç noktasının ardından İstanbul'da evsiz vatandaşların yoğunlukla bulunduğu diğer bölgelere de yayılacak. Böylelikle proje, kentin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.
Bu proje, şehirde yaşayan kimsesiz ve hijyen imkanlarına erişim konusunda zorluk çeken vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Kişisel bakım hizmetlerinin mobil bir şekilde sunulması, sosyal içerme ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İBB'nin bu girişimi, aynı zamanda kentte yaşayan her bireyin temel hak ve ihtiyaçlarına ulaşabilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olarak yorumlandı.
Ekrem İmamoğlu: 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar