Efeler Belediyesinden “Zeybek A.Ş. Esir Kampı mı? “ başlıklı haber ile ilgili açıklama

Efeler Belediyesinden “Zeybek A.Ş. Esir Kampı mı? “ başlıklı haber ile ilgili açıklama

Efeler Belediyesi, bazı internet haber sitelerinde 08.10.2024 ve 09.10.2024 tarihlerinde “Zeybek A.Ş. Esir Kampı MI?” ve “Efeler Belediyesi Zeybek A.Ş. esir kampı mı?” başlıklarıyla servis edilen haber ve köşe yazısı nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu oluştuğunu açıkladı.

Efeler Belediyesinden konu ile ilgili yapılan detaylı kamuoyu açıklaması ise şu şekildedir:

''Efeler Belediyesi çatısı altında Efeler halkına hizmet sunan emekçi arkadaşlarımız, yasalar ve toplu iş sözleşmesi ile belirlenen çalışma saatleri ve çalışma koşullarına uygun şekilde faaliyetlerine devam etmektedir.

Her iş yerinde ve iş kolunda herkes tarafından yaşanabilecek durum, belediyemize ait tarım arazisinde çalışan bir mesai arkadaşımızın başına gelmiştir. Değerli arkadaşımız, kişisel sağlık sorunlarının da etkisiyle bir anlık baygınlık geçirmiştir. Bu üzücü durum karşısında gerekli müdahaleler hızlıca yapılmış ve arkadaşımızın hastaneye sevki ivedilikle sağlanmıştır. Hastanede yapılan gerekli müdahalelerin ardından çalışma arkadaşımız sağlığına kavuşmuştur. Tüm süreç boyunca arkadaşımız, sorumluları tarafından bir an olsun yalnız bırakılmamış her anında gereken hassasiyet gösterilmiş ve kendisine destek olunmuştur. Ayrıca tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından arkadaşımız, evinde de yalnız bırakılmamış şirket ve birim sorumluları tarafından evinde ziyaret edilmiş kendisine bir kez daha geçmiş olsun dilekleri birinci ağızdan iletilmiştir.

Öte yandan söz konusu haber ve köşe yazısında ismi geçen mesai arkadaşımız hakkında görevi başında uyuduğu ile ilgili çıkar ve nefret dolu cümleler kesinlikle gerçek dışıdır. Bahse konu olaydan aylar önce çekilen ve adeta yayınlanması için fırsat kollanan görselin gerçek konusu, çalışanımızın yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle bir dinlenme anına aittir.

Tüm gerçekliğiyle yaşananlar yukarıda yazılanlardan ibaretken, kadın emekçilerimizin alın terlerini, ucuz kişisel çıkarlar uğruna kullanmaya çalışmak çirkin ve zavallı bir davranışın ötesine geçmemektedir. Bu tarz davranışlarda bulunan ve kamuoyunu yanlış yönlendiren kişilere karşı, hukuki süreç başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN