Doğalgaz patlaması bir katı yok etti: 6 yaralı

Doğalgaz patlaması bir katı yok etti: 6 yaralı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 5 katlı bir binada doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen patlama sonucu 7 kişi yaralandı, 3 bina ve 6 araç hasar gördü. Bir apartman sakini, gaz kokusu nedeniyle defalarca PALGAZ’a başvurduklarını ancak yeterli müdahale yapılmadığını belirterek, “Patlama olunca ancak böyle müdahale ediyorlar” dedi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen doğal gaz patlaması, 5 katlı bir binada büyük hasara yol açtı. Patlamada 7 kişi yaralanırken, 3 bina ve 6 araçta hasar oluştu. Olayın ardından mahalle sakinleri, uzun süredir devam eden gaz sızıntısı şikayetlerine karşı ilgili firma PALGAZ'ın yeterince önlem almadığını belirterek duruma tepki gösterdi.

10266504.jpg

PATLAMA SONRASI ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Patlama, Gebze’nin Mevlana Mahallesi 866. Sokak’ta, 5 katlı bir binanın 3. katında 18 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamanın, doğal gaz kaçağından kaynaklandığı değerlendiriliyor. Patlama anında çevredeki apartmanlarda ve yoldan geçen vatandaşlar arasında büyük bir panik yaşandı. Olayın hemen ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarlar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye, AFAD ve polis sevk edildi. Patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi yaralanırken, yaralılar ilk müdahalelerinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi.

10266505.jpg

PATLAMANIN ETKİSİ: 3 BİNA VE 6 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Patlama, meydana geldiği bina başta olmak üzere çevredeki iki binada daha ağır hasara yol açtı. Patlama anında binadan kopan beton parçaları ve camlar, park halindeki 6 otomobile de zarar verdi. Mahalle sakinleri, patlama sonrası büyük bir korku ve şaşkınlık içinde sokaklara döküldü. Patlamanın şiddeti, çevredeki binalarda bulunan bazı dairelerin pencerelerinin kırılmasına ve kapıların yerinden çıkmasına neden oldu.

10266506.jpg

MAHALLE SAKİNLERİNDEN PALGAZ’A TEPKİ: İŞTE YAPTIKLARI BU

Patlamanın ardından mahallede yaşayanlar, gaz kokusunu uzun süredir fark ettiklerini ve defalarca PALGAZ’a ihbarda bulunduklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden biri, “Son günlerde evde ve apartman boşluğunda yoğun gaz kokusu alıyorduk. PALGAZ’ı defalarca aradık ve durumu bildirdik. Ekipler Pazar günü geldi ve gaz kaçağını giderdiklerini söylediler. Ancak bugün yaşanan patlama, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu gösterdi. Ailem evde değildi, yoksa belki onları kaybedebilirdim." dedi.

10266508.jpg

Bir başka apartman sakini de PALGAZ ekiplerinin olay öncesinde gösterdiği yetersiz müdahaleyi eleştirerek, “Cumartesi gece eve geldiğimde apartman boşluğu gaz kokuyordu. Defalarca uyardık ama dikkate alınmadı. Ancak patlama olunca harekete geçiyorlar.” ifadelerini kullandı.

10266507.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN