Çorum bu kez leblebi değil o lezzetiyle ünlendi! Toplanmadan dalında satılıyor! Yurt dışında tonlarca gönderiliyor

Çorum bu kez leblebi değil o lezzetiyle ünlendi! Toplanmadan dalında satılıyor! Yurt dışında tonlarca gönderiliyor

Çorum'un birbirinden güzel lezzetleri yarışmaya devam ediyor. Coğrafi işaret tescili bulunan o lezzette hasat dönemi geldi çattı. Daha dalından inmeden alıcı bulunuyor yurt dışından gelen taleplerin ardı arkası kesilmiyor. Hem kalitesi ile biliniyor hem de yüksek verimiyle herkesi kıskandırıyor.

Çorum'un coğrafi işaret tescilli lezzeti Oğuzlar cevizi, hasat döneminde daha toplanmadan dalında yok satıyor. Türkiye'deki önemli ceviz üretim merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkan Çorum'un Oğuzlar ilçesi bu yıl yüksek kalite ve verim beklentisi ile kolları sıvadı.

ÇORUM'UN COĞRAFİ İŞARETLİ LEZZETİ

Çorum denildiğinde akla leblebi gelse de bu kez coğrafi işaret tescili bulunan Oğuzlar cevizi tüm dünyanın aklını başından alıyor. Kolay kırılan incecik kabuğu onun yanı sıra bembeyaz çıkan içi ve yüksek yağ oranı ile tüketicilerden yoğun talep gören bu cevizler işlenerek yurt içi ve yurt dışındaki pazarlara gönderiliyor.

Ceviz diyarı' Oğuzlar'da yüksek verim beklentisi

%90 VERİM KAYBI YAŞANDI

İlçede geçtiğimiz yıl zirai don nedeniyle %90 oranında verim kaybı yaşayan üreticiler bu yıl hasat hasat dönemine bir ay kala ağaç dallarındaki meyvelerin sayısında ve iriliğinde artış görüldüğü belirtildi.

Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Oğuz Hantal, ilçenin en büyük gelir kaynağının ceviz üretimi olduğunu söyledi. Üreticilerin bereketli bir yıl geçirmeyi beklediklerini söyleyen Hantal, "Bu yıl verimiyle, kalibresiyle cevizler çok kaliteli. 2023'te ürünümüz olmadığı için tüketiciye ulaştıramamıştık. Bu yıl ise tüketiciye kaliteli ürünümüzü ulaştıracağız. Hasat için 1 ay daha var ama şu anda cevizlerin içi dolu, kalite yüksek. Havaların böyle gitmesiyle bu yıl tüketiciye çok kaliteli ceviz ulaştıracağız." açıklamalarını dile getirdi.

Çorum'un ünlü Oğuzlar cevizi de tescilli lezzetler arasına katıldı - Organik Cevizcim

BU YIL VERİMİ YÜKSELDİ

Oğuzlar cevizinde bu yıl hasat dönemine başlandığını ifade eden Oğuz Hantal, bereketli bir yıl olduğunu sözlerine ekledi. Ceviz üreticisi İsa Gümüş, bu yıl hava şartlarından ötürü cevizle ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarının altını çizdi.

Cevizin gerçek kalitesini göstereceklerini ifade eden Gümüş, bu yıl ümitli olduklarını belirterek geçtiğimiz yıl yaşanan zararın bu yıl yaşanmayacağını söyledi. Hasat döneminin geldiğini ifade eden Gümüş, bütün üreticilerin hayırlı bir hasat dönemi geçirmesine dilediğini sözlerine ekledi.

Oğuzlar Cevizi için Avrupa başvurusu

Ceviz üreticisi Oğuz Avşar, 1 ay sonra hasat döneminin başlayacağını ifade ederek "Bu sene istediğimiz rekolteyi yakalamayı umuyoruz. Oğuzlar cevizimizi tüm müşterilerimize ulaştıracağız. Bereketli hasat dönemi diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN