Bolu’da yere tüküren ve çöp atanlara 5,3 milyon ceza kesildi

Bolu’da yere tüküren ve çöp atanlara 5,3 milyon ceza kesildi

Bolu Belediyesi, çevreyi kirletenlere yönelik başlattığı uygulama kapsamında son 1 ayda yüzde 64'ü Bolulu, yüzde 36'sı şehir dışından gelen vatandaşlara toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesti. Belediye Başkanı Tanju Özcan, toplum yararına bu uygulamanın kararlılıkla süreceğini ve Bolu'yu dünyanın en temiz şehri yapma hedefinde olduğunu belirtti.

Bolu Belediyesi, geçtiğimiz aylarda çevre kirliliğine karşı başlattığı sıkı önlemler kapsamında yere çöp, sigara izmariti atan ve tüküren vatandaşlara ciddi cezalar uygulamaya başladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çevreyi kirletenlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını vurgulamıştı. Kent genelindeki güvenlik kameralarından son 1 ayda çevreyi kirlettiği tespit edilen yüzde 64’ü Bolulu, yüzde 36’sı ise şehir dışından gelen vatandaşlara ceza kesildi. Yüzlerce kişiye yere çöp, sigara izmariti atmaktan ve tükürmekten 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesildi.

'UYGULAMAMIZA KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ'

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan, şu ifadeleri kullandı:

"Son 1 aydır yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere, yüzde 64’ü Bolulu, yüzde 36’sı şehir dışından gelen vatandaşlarımız olmak üzere maalesef toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesilmiştir. Neye mal olursa olsun toplum yararına olan bu uygulamamıza kararlı şekilde devam edeceğiz. Siyasi sonuçları her ne olursa olsun Bolu’yu dünyanın en temiz şehri yapmaya kararlıyım”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN