Bolu'da yeni düzenleme: Sokakları kirletenlere 14 bin TL'ye kadar ceza

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cadde, sokak ve parklara çöp ve izmarit atanlara yönelik cezai uygulamaların başladığını duyurdu. Özcan, Bolu'nun temiz kalması için kararlı olduklarını belirterek, izmarit ve çöp atanlara 593 TL’den 14 bin 407 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte cadde, sokak ve parklara çöp ve izmarit atanlara yönelik cezai uygulamaların başladığını duyurdu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce izmariti gösteren Başkan Özcan, özellikle lokantaların, kahvehanelerin ve berberlerin önünde izmaritlerin yoğun olarak bulunduğunu belirtti.

9763166.jpg

İZMARİTLİKLER ESNAFA ZİMMETLENECEK

Özcan, Bolu'nun Türkiye'nin en temiz şehri olduğunu vurgulayarak, "Bu haftadan itibaren kahvehanelerin, lokantaların ve berberlerin önüne özel sigara izmaritlikleri vereceğiz. Bu izmaritliklerin bedelini biz karşılayacağız ama O lokantanın, kahvehanenin ve berberin sahibine zimmetleyeceğiz. Dükkan sahibine ‘3 metrekare önünde herhangi bir izmarit görürsek bundan dolayı cezai işlemi sana uygulayacağız’ diyeceğiz. Zabıta ekiplerine de talimat verdim; merkezi noktalarda ve parklarda yere izmarit atan kim olursa olsun gereken idari cezayı uygulayacaklar" dedi.

9763165.jpg

PARA CEZALARI BELİRLENDİ

Uygulanacak para cezalarını da açıklayan Özcan, "Sokak, cadde, kaldırım ve parklara çekirdek kabuğu, izmarit veya çöp atanlara ayrım yapmaksızın 593 TL’den 14 bin 407 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak. Uyarmadı demeyin."

Başkan Özcan, vatandaşların başlangıçta kızabileceğini ancak gelecekte teşekkür edeceklerine inandığını ifade ederek, "Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok. Bunun da bir bedeli varsa ben bu bedeli ödemeye hazırım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN