Bolu Dağı'ndaki çalışmaların biteceği tarih belli oldu

Bolu Dağı'ndaki çalışmaların biteceği tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Oraloğlu, Bolu Dağı Tüneli Ankara-İstanbul yönündeki çalışmaların 19 Eylül'de tamamlanacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Oraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde süren çalışmaların 19 Eylül'de tamamlanacağını duyurdu. Bakan Oraloğlu, yaptığı açıklamada, tünel bölgesinde yapılan çalışmalara ve bu çalışmaların önemine dikkat çekti. Çalışmaların iklim değişikliği ve bunun neden olduğu olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ALINAN ÖNLEMLER

Son yıllarda iklim değişikliğinin etkisiyle mevsim normallerinin çok üstünde yağışlarla karşılaşıldığını hatırlatan Bakan Oraloğlu, bu durumun sel ve toprak kayması gibi olumsuz etkilere yol açtığını ifade etti. Karadeniz Bölgesi'nde geçen yıl yaşanan yoğun yağışların olumsuz etkilerini hatırlatan Oraloğlu, bu tür olayların önüne geçmek için daha radikal kararlar alındığını ve önlemlerin artırıldığını vurguladı.

Bolu Dağı Tüneli'nde yürütülen çalışmaların bu kapsamda önemli bir adım olduğunu belirten Oraloğlu, Ankara yönündeki tünel portalının 90 metre, İstanbul yönündeki tünel portalının ise 67 metre uzatılmasıyla olası heyelanların ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçileceğini söyledi. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, Bolu Dağı geçişinde daha önce yaşanan olumsuz durumların tekrar yaşanmayacağına dikkat çekti.

D-100 YOLUNDAKİ YOĞUNLUK GEÇİCİ

Bakan Oraloğlu, D-100 yolunda çalışmalar nedeniyle oluşan yoğunluğun geçici olduğunu belirterek, "Şu anda D-100 yolunda yaşanan yoğunluk elbette geçici. Çalışmaların 19 Eylül'de tamamlanması planlanıyor. Bundan sonra Bolu Dağı geçişinde trafik kesintisi yaşanmayacak" dedi.

AĞIR TAŞITLARA GEÇİCİ SINIRLANDIRMA

Mevcut durumda Bolu Dağı geçişinde özellikle pazar günleri meydana gelen yoğunluğu azaltmak amacıyla 18-25 Ağustos tarihlerinde ağır taşıtların D-100 Devlet Yolu ve Anadolu Otoyolu'nu kullanmaları sınırlandırılmıştı. Bu uygulamanın 1 Eylül 2024 pazar günü de devam ettirileceğini belirten Oraloğlu, sınırlandırma işleminin Ankara çıkış noktalarından ve Karadeniz tarafında Karabük kavşağından itibaren yapılacağını söyledi.

SÜRÜCÜLERE ALTERNATİF GÜZERGAH UYARISI

Oraloğlu, sürücülere alternatif güzergahları kullanmaları çağrısında bulunarak, "Bu süreçte ağır taşıt trafiğini Ankara, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Akyazı güzergahı üzerinden sağlıyoruz. Diğer araç sürücüleri için de bu yolu alternatif olarak tavsiye ediyoruz. Sürücülerimizden, önümüzdeki 19 günlük süreçte seyahat planlarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurmalarını talep ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN