Bolu Dağı Tüneli bu akşam açılacak

Bolu Dağı Tüneli bu akşam açılacak

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönündeki tüpün uzatılma çalışması tamamlandı. Temmuz ayından bu yana kapalı olan tünel, bugün yeniden açılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pazar trafiğini rahatlatmak için çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, “Gündüz son asfalt çalışmaları yapılıp akşamdan itibaren yolu açacağız” dedi.

Anadolu Otoyolu’nun kritik geçiş noktalarından biri olan Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönündeki tüpünde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. 31 Temmuz’dan bu yana kapalı olan tünel tüpü, kapsamlı bir yenileme ve genişletme çalışmasına tabi tutuldu.

Tünelin İstanbul yönündeki tüpü, çalışmalarda 67 metre uzatıldı. Ayrıca, tünel üzerindeki iki viyadükte toplam dört adet genleşme derzi genişletildi. Bu genişletmeler, tünelin ve viyadüklerin uzun vadeli dayanıklılığını artırmayı hedefliyor.

Çalışmalar nedeniyle İstanbul’a yönelen sürücüler, 37 gün boyunca Abant gişelerinden çıkarak D-100 Karayolu’nu kullanmak zorunda kaldı.

AÇILIŞ İÇİN TARİH VERİLDİ:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’ndeki çalışmaların son aşamalarıyla ilgili TGRT Haber’de açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, tünelin akşam saatlerinde açılması planlandığını belirtti. Dün akşam açıklamalarda bulunan Uraloğlu, "Bir eksiklik veya aksaklık olmazsa, tüneli Pazar günü yerine, yarın akşam açmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu, çalışmalarda başlangıçta öngörülen 50 günlük sürenin bazı zemin ve imalat problemleri nedeniyle belirlendiğini ifade etti. Ancak, son ziyaretlerinde çalışmanın biraz daha erken tamamlanabileceği tahmininde bulunduklarını kaydetti. "Netleşen bir durum yok ama kamuoyunu erken bilgilendirmek istedik. Yarın gündüz son asfalt çalışmaları yapılacak ve akşam tüneli açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN