Başkan Zeyrek, 10 yıldır yapılmayanı yapacağız

Başkan Zeyrek, 10 yıldır yapılmayanı yapacağız

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MASKİ’de 10 yıl boyunca şehrin altyapısını dijital ortama aktaracak bir çalışma yapılmadığını belirterek, “Düşünün ki bir MASKİ, 10 yıl boyunca bir kere bile Manisa’mın yeraltı su haritasını çıkarılmamış. Günü kurtarmak için belli çalışmalar yapılmış. Ama biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Öncelikle şehrimizi güçlü radarlarla tarayarak, bütün altyapısını dijital ortama taşıyacağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, yaptığı basın açıklamasında Manisa’nın altyapı haritası ile ilgili olarak da bilgiler paylaştı. 10 yıl boyunca Manisa’nın altyapısının dijital ortama taşınmadığını belirten Başkan Zeyrek, bu sorunu da çözeceklerini vurguladı. Diğer altyapı firmalarını da bu sisteme dahil edeceklerini ifade eden Başkan Zeyrek, Manisa’nın tüm altyapısını tarayarak, dijital ortama taşıyacaklarını söyledi.

Nereden altyapı hattı geçtiği bilinmiyor

Başkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Düşünün ki bizden önce 10 yıl boyunca MASKİ, şehrimizin altyapısını dijital ortama aktaracak bir çalışma bile yapmamış. Biz şu an hangi sokaktan, hangi borunun geçtiğini, kaç santim alttan geçtiğini maalesef bilemiyoruz. Böyle bir dijital altyapımız yok. Böyle bir altyapı projesi bizlere bırakılmadı.”

Altyapı projeleri hazırlanıyor

Yeni altyapı projelerini MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hazırlamaya başladıklarını ifade eden Başkan Zeyrek, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları ile birlikte öncelikle şehrimizin altyapı projelerini hazırlıyoruz. Ve bu altyapı projelerine daha sonra Telekom’u, Gediz’i ve doğalgazı da dahil ederek, işleyeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesine hizmet edebilecek olan bir dijital altyapıyı sağlamış olacağız. Çünkü, eğer ki projemiz elimizde olmazsa deneme yanılma yöntemiyle kazılar yapılırsa vatandaşımız da zarar görüyor. Veyahut da orada altyapısı bulunan AKSA’nın, Gediz’in ve Telekom’un da altyapılarına zarar veriliyor. Öncelikle şehrimizi güçlü radarlarla tarayarak, bütün altyapısını dijital ortama taşıyacağız” dedi. Başkan Zeyrek, SCADA sistemindeki eksiklikleri de gidereceklerini belirterek, “Suyun kontrolünde bizden önceki yönetim SCADA sistemini kurmuş ama bu sistemin yetersizliğini gördük. SCADA sistemiyle birlikte açtığımız bütün sondajların şu anda verimliliklerini ölçüyoruz. Halkımızla bunu her aşamada bugüne kadar paylaştık. Bugünden sonra da her zaman paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“10 yıl boyunca bir kere bile Manisa’mın yeraltı su haritasını çıkarılmamış”

Başkan Zeyrek, yeraltı su haritasının da çıkarılmadığını da anlattığı açıklamasının son bölümünde şunları söyledi: “10 yıl boyunca bir kere bile Manisa’mın yeraltı su haritasını çıkarılmamış. Günü kurtarmak için belli çalışmalar yapılmış. Ama biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Bu altyapı projesiyle de yarınlarımıza ışık tutacağımızı biliyoruz. Bu seferberlikte tüm Manisalı hemşehrilerimin katılmasını davet ediyorum. Ve su bizim yarınımızdır. Yarınlarımıza bırakacağımız en büyük miras da su olacaktır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN