Bankacıyken fabrikatör oldu, yaşadığı yerde ilki başardı! Ormanı olmayan bölgede büyük üretim: 4 ülkeye ihracat başladı

Bankacıyken fabrikatör oldu, yaşadığı yerde ilki başardı! Ormanı olmayan bölgede büyük üretim: 4 ülkeye ihracat başladı

Kayseri’de yaşayan girişimci Bünyamin Geçgil, yıllarca bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra yaşadığı yere bir ilki getirmek istedi ve hep hayalini kurduğu ticarete atıldı. Ormanı olmayan bölgede büyük üretim yapan Geçgil, yıllardır ithal edilen o ürünleri şimdi 4 ülkeye ihraç ediyor…

Kayseri'de yaşayan Bünyamin Geçgil, 12 yıl boyunca özel bir bankada çeşitli görevlerde bulunarak kariyerine yön verdi. Son olarak bankanın Kayseri ve bölge illerinden sorumlu bölge müdür yardımcılığı görevini yürüten Geçgil, 2016 yılında hayalini kurduğu ticarete atılmaya karar verdi.

KENTTE İLK VE TEK

1 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde kentin ilk ve tek kazık ile emprenyeli herek telefon direği imalatı yapan fabrikayı kuran Bünyamin Geçgil, kısa sürede Kayseri ve çevre illerdeki elma, muz ve avokado bahçeleri için kazık üretimi yapmaya başladı. Ayrıca Azerbaycan, Suriye, İran ve Makedonya gibi ülkelere de ürün ihraç etmeye başladı.

kayseride-bankaciligi-birakip-ticarete-atilan-1.jpg

Bünyamin Geçgil, babasının ayakkabı dükkanından dolayı ticarete olan ilgisini şöyle dile getiriyor: “İçimizde her zaman ticaretle uğraşma ukdesi vardı. Bankacılığın tabanından en yükseğine kadar çalıştım. Kayseri'de bu alanda üretim yapan tek fabrikayız. Ormanın olmadığı bir şehirde olduğumuz için çevre illerden aldığımız ağaçları burada işleyip, elma, avokado ve muz bahçelerine gönderiyoruz.”

“DIŞ TİCARET AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN BAŞLADIM”

Kayseri'de farklı bir yatırım yapma isteğini de belirten Geçgil, “Kayseri'de daralmış bir sanayi vardı. Sadece mobilya ve çelik kapı imalatı var. Biz de kimsenin yapmadığı bir üretimi burada yapmak istedik. Bu ürünler daha çok Rusya ve Belarus gibi ülkelerden ithal ediliyordu. Dış ticaret açığını kapatmak için bu işe başladım.” dedi.

kayseride-bankaciligi-birakip-ticarete-atilan-2.jpg

Bankacılığı bıraktıktan sonra yakınlarının tepkileri hakkında da konuşan Geçgil, “Bankacı arkadaşlarım çok şaşırdı. Neden bankayı bırakıyorsun? Hatta bazısı benim bu işi yapamayacağımı düşündü. Başarısız olacağımı zannetti.” ifadelerini kullandı. Geçgil, sabit gelir ve standart bir hayatı olan insanların bu değişikliğe olumlu yaklaşmadığını belirtti.

kayseride-bankaciligi-birakip-ticarete-atilan-3.jpg

İTHAL EDİLEN ÜRÜNÜ ARTIK O İHRAÇ EDİYOR

Bugün, Bünyamin Geçgil, ithal edilen bir ürünü ihraç eder bir hale geldi. “4 ülkeye ürün ihraç ediyorum.” diyen Geçgil, bu başarının kendisini ve yakınlarını mutlu ettiğini belirtiyor. Kayseri'deki ticari hayatına ve girişimciliğine dair örnek teşkil eden bu hikaye, cesur adımların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN