Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den yenilikçi adım: Dönüşüm Mahallesi Projesi

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den yenilikçi adım: Dönüşüm Mahallesi Projesi

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve yenilikçi "Dönüşüm Mahallesi Projesi"ni tanıttı. 20 yılda yapılan kentsel dönüşümün dört katını sadece dört yılda tamamladıklarını belirten Hançerli, 2 bin 70 binanın yenilenerek 25 bin konut elde edildiğini ve yaklaşık 100 bin vatandaşın güvenli yaşam alanlarına kavuştuğunu açıkladı.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve yenilikçi "Dönüşüm Mahallesi Projesi"ni tanıttı. Hançerli, 1999 depreminden bu yana yaşanan dönüşüm sürecinde, görev süresi boyunca gerçekleştirilen başarılı çalışmaların detaylarını paylaştı. 5 yıllık döneminde, 1999 depremi sonrası 20 yılda yapılan kentsel dönüşümün dört katını sadece dört yılda gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 100 bin vatandaşın güvenli konutlara kavuştuğunu açıkladı.

132.jpg

'100 BİN VATANDAŞ GÜVENLİ YAŞAM ALANLARINA KAVUŞTU'

"Avcılar Modeli" olarak adlandırılan bu kentsel dönüşüm süreci, sadece Türkiye’de değil dünya çapında örnek teşkil ediyor. Hançerli’nin liderliğinde, vatandaşların rızası ile yürütülen bu model sayesinde, 2 bin 70 bina yenilenerek 25 bin konut elde edildi ve yaklaşık 100 bin vatandaş güvenli yaşam alanlarına kavuştu.

Hançerli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avcılar’ın göl ve deniz arasında kalan cennet gibi bir yer olduğunu ve "Avcılar 2029" vizyonu ile kenti hak ettiği yere taşımak için çalıştıklarını belirtti. 1999 depremiyle sarsılan Avcılar’ı, dirençli ve dayanıklı bir kente dönüştürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Başkan Hançerli, "Bu başarı uzlaşma ve komşularımızın rızası ile oldu" diyerek, 2029 yılına kadar kentte riskli bina bırakmamayı hedeflediklerini vurguladı.

'DÖNÜŞÜM MAHALLESİ 47 AİLENİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK'

Dönüşüm Mahallesi Projesi'ne de değinen Hançerli, bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve kentsel dönüşüm sürecinde evini yenilemek isteyen vatandaşlar için geçici barınma alanı olarak hizmet vereceğini belirtti. Firuzköy Atatürk Stadyumu yanında yapımı devam eden Dönüşüm Mahallesi, 47 ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

Hançerli'nin bu yenilikçi ve örnek teşkil eden çalışmaları, Avcılar’ı ve İstanbul’u daha güvenli ve yaşanabilir bir kent yapma yolunda önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN