7 yıldır süren gelenek! Yüzlercesi bir araya geliyor, kazanlar kaynıyor: Hem hazırlık yapılıyor hem de dostluklar pekişiyor

7 yıldır süren gelenek! Yüzlercesi bir araya geliyor, kazanlar kaynıyor: Hem hazırlık yapılıyor hem de dostluklar pekişiyor

O kentimizde 7 yıldır süren gelenek bu yıl da yerini buldu. İlçe sakinlerinin bir araya geldiği etkinlikte, kış için hem hazırlık yapılıyor hem de dostluklar pekişiyor. İşte, belediye tarafından başlatılan ve ilgi gören o etkinlik…

Kayseri Melikgazi Belediyesi, sosyal yaşamı renklendirmek ve geleneksel tatları yaşatmak amacıyla düzenlediği salça kaynatma etkinlikleri ile büyük ilgi görüyor. 7 yıldır Belsin Kocatepe Mahallesi, Eskişehir Bağları ve Mimarsinan Evliyalar Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, hem kışlık hazırlıkların yapılmasına hem de toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlıyor.

GELENEKSEL SALÇA KAYNATMA ETKİNLİKLERİ

Kayseri Melikgazi Belediyesi, vatandaşların geleneksel yöntemlerle kışlık salçalarını hazırlayabilmesi için düzenlediği etkinliklerde, kazan, kürek, tuz gibi malzemeleri ve domateslerin yıkanma ile çekilme işlemlerini ücretsiz olarak sunuyor. Katılımcılar, belirlenen alanlarda köz ateşinde yiyeceklerini hazırlarken, odun ateşinde demlenen semaver çayı ile günün yorgunluğunu atıyorlar.

kayseride-salca-kaynatma-etkinligi-1.jpg

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, etkinliklerin sadece gıda üretimi ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyet sunduğunu belirtti. Başkan Palancıoğlu, “İsteyenler randevu alarak 50 bakır kazanda salça kaynatıyor ve 24 saat açık olan alanlarda 3 vardiya şeklinde 150 kişi çalışıyor. Patlıcan, biber ve patates közleyip salçalarını yapıyorlar. Bu süreç, ailelerin birlikte vakit geçirmesi ve iletişimlerini güçlendirmesi açısından önemli bir fırsat sağlıyor” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSUNU PEKİŞTİRİYOR

Etkinlikler, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirirken, katılımcılar arasında yeni dostluklar ve arkadaşlıklar oluşmasına da zemin hazırlıyor. Katılımcılardan Dudu Cihan, ev salçasının daha temiz ve lezzetli olduğunu belirterek, “Salça yaparken yeni dostluklar ediniyoruz. Burada birlik ve beraberlik var, neşeli bir ortamda komşularımızla beraber vakit geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

kayseride-salca-kaynatma-etkinligi-2.jpg

Nurhan Emmi ise, salça yapmanın yorucu bir iş olduğunu ancak etkinliğin keyifli bir ortam sunduğunu vurguladı: “100 kilo domates aldık, bu bize bir yıl yetecek. Salçayı bidonlara koyuyoruz ve 100 kilogram domatesten 4 bidon umuyoruz.”

Fuat Cihan da etkinliklerin toplumsal ilişkiler açısından büyük değer taşıdığını belirtti: “Her ilçeden gelen vatandaşlar burada arkadaşlık ve dostluk edinebiliyor. Salçalarımızın yanında dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı da kaynatıyoruz.”

kayseride-salca-kaynatma-etkinligi-3.jpg

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nin düzenlediği salça kaynatma etkinlikleri, sosyal dayanışma, kültürel miras ve toplumsal ilişkiler açısından büyük bir değer taşıyor. Geleneksel yöntemlerle kış hazırlıklarının yapıldığı bu etkinlikler, hem geleneksel tatların yaşatılması hem de yeni dostlukların kurulması adına önemli bir rol oynuyor. Kayseri'de bu tür etkinliklerin devam etmesi, toplumsal bağları güçlendirmeye ve kültürel mirası yaşatmaya katkı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN