43 milyon lira değer biçilmişti: SGK’nın eski binasına alıcı çıkmadı

43 milyon lira değer biçilmişti: SGK’nın eski binasına alıcı çıkmadı

Aydın’da uzun yıllar Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binası olarak kullanılan ve 43 milyon TL değer biçilen tescilli binaya alıcı çıkmayınca, satış ilanı pankartı indirildi.

Aydın’da uzun yıllar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binası olarak kullanılan ve 43 milyon TL değer biçilen tescilli binaya alıcı çıkmayınca satış ilanı pankartı indirildi.

Aydın’ın en eski binalarından biri olan ve bir dönem hastane olarak kullanılan bu yapı, uzun süre SGK binası olarak hizmet verdi. 2016 yılında SGK’nın yeni binasına taşınmasıyla boşaltılan bina, depreme dayanıksız olduğu belirlenerek 1950’li yıllarda kentsel sit alanı olarak tescil edilmişti. Tescil nedeniyle binaya dokunulamazken, satışa çıkarıldı.

SGK Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan bu gayrimenkul için dev bir satış ilanı pankartı asılarak kamuoyuna duyuruldu. İlanda, binanın 43 milyon TL değerinde olduğu ve ihalenin 10-11 Haziran tarihlerinde SGK’nın Elektronik Satış Portalı üzerinden açık artırma usulüyle yapılacağı belirtildi. İhaleye katılmak isteyenlerin 2 milyon 150 bin TL teminat yatırmaları gerektiği ve binanın 729 metrekare alan üzerine kurulu olduğu bilgisi verildi.

Satışa çıkarılan tescilli binaya alıcı çıkmadı. Alıcı bulunamayan binadaki satış ilanı pankartları indirilirken, binanın geleceği Aydınlılar tarafından merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN