10 Bin TL’ye satılan ürünü 50 TL’ye yapıyor paraya para demiyor! Resmen sipariş yağıyor: İşler 3 kat birden arttı

10 Bin TL’ye satılan ürünü 50 TL’ye yapıyor paraya para demiyor! Resmen sipariş yağıyor: İşler 3 kat birden arttı

Son zamanlarda temel ihtiyaçların başında gelen ayakkabı, çanta ve valiz gibi eşya fiyatlarında yaşanan artış bu mesleğin geri dönmesine neden oldu. Öyle ki önceden sinek avlayan dükkanlara artık resmen sipariş yağıyor. İşte detaylar…

Son yıllarda artan maliyetler, ayakkabı, çanta ve valiz gibi eşyaların fiyatlarını yükseltirken, tamircilerin iş yükünü de artırdı. 33 yıllık deneyime sahip tamirci Mecnun As, taleplerin 2-3 kat artığını belirterek, tamir hizmetlerine olan ilginin nedenlerini açıkladı.

TAMİRCİLERİN İŞ YÜKÜ İKİ KATINA ÇIKTI

Mecnun As, pandemi sonrası insanların tüketim alışkanlıklarının değiştiğini ifade etti. Daha önce deforme olan eşyaların atılması yaygınken, artık tamir yolunun tercih edildiğini vurguladı. "İşimi severek yapıyorum. Pandemi öncesi işlerimiz rutin bir şekilde ilerliyordu, yoğunluk yoktu. Ancak Covid-19 sonrası alım gücünün düşmesiyle birçok tamirci esnafının işleri 2-3 kat arttı. Bu yoğunluğa yetişmekte zorlandığımız için başka ustalardan destek alıyoruz," dedi.

ayakkabi-tamircilerinin-isi-artti-1.jpg

SIFIR AYAKKABI FİYATLARINDAKİ ARTIŞ TAMİR TALEBİNİ ARTIRDI

Tamir fiyatlarının artış göstermesi, yeni eşyaların maliyetlerinin yükselmesiyle doğrudan ilişkili. Mecnun As, “Ayakkabı altı değişimi 400-500 TL arasında, spor ayakkabıların yama tamirleri ise 50 TL'den başlıyor," diyerek, fiyatların yapılan işin niteliğine göre değiştiğini belirtti.

ayakkabi-tamircilerinin-isi-artti-2.jpg

Mecnun As, günümüzde ortalama bir ayakkabının 2 bin TL’den satıldığını, markalarda ise bu rakamın 10 bin TL'ye kadar çıktığını ifade etti. "Özellikle en çok spor ayakkabı tamiri yapıyoruz. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla bot tamirleri de artmaya başladı," dedi.

ÇANTA VE VALİZ TAMİRİNDE ARTIŞ

Ayrıca, üniversite öğrencilerinin valiz ve çocukların çanta tamir taleplerinin de arttığını belirten As, "Çantalar ve valizlerde çekme sapları, tutma sapları, fermuar ve yama gibi tamirler yapıyoruz," diye ekledi.

ayakkabi-tamircilerinin-isi-artti-3.jpg

Tamircilerin yer aldığı pasajda, dükkanların önündeki ayakkabı, çanta ve valizler, tamir sırasını bekliyor. Artan tamir talepleri, hem esnaflar için bir fırsat yaratırken hem de tüketicilerin daha sürdürülebilir bir tüketim alışkanlığı geliştirmesine katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN