KAYSERİ 2. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN

İLAN

ESAS NO: 2023/655

DAVALI :UĞUR YILMAZ

Mahkememiz dava dosyasında davacı Türkiye Halk Bankası A.Ş tarafından Davalı Uğur Yılmaz adına açılan İtirazın İptali davasında dava dilekçesinde özetle; davacı bankanın Melikgazi / Kayseri Şubesinin borçlusu ve kefili olan Uğur Yılmaz Bilgi Elekt. Güv. Sist. Tel.İletişim Ltd. Şti. Ve Uğur Yılmaz ile 08.03.2022 tarihli Kredi Sözleşmesi imzalandığını, borçlu ve kefil tarafından sözleşmeden doğan sorumluluğun yerine getirilmemesi üzerine Ankara 62. Noterliği vasıtası ile 03.11.2022 tarih ve 55489 yevmiye nolu ihtarı ile kredisi kat edildiği ve24/02/2023 tarihinde Kayseri Genel İcra Dairesi 2023/1250 Esas sayılı dosyasına kayden yasal takip başlatıldığını, borçlunun haksız itirazını bertaraf etmek ve sulh olmak için arabuluculuk müessesine başvurulduğunu, ancak borçlu ile anlaşmanın mümkün olmadığını, davacı banka’nın alacağının tahsil olmadığını, durdurulan yasal takibin devamı için dava açmak mecburuiyeti doğduğunu, Kayseri Banka Alacakları İcra Dairesi 2023/1250 esas sayılı dosyasına vaki itirazının iptali ve takibin devamına karar verilmesi, davalı aleyhine %20'den aşağı olmamak üzere icra inkar tazminatına hükmedilmesi, davalının banka hesapları, araç ve kayıtlı taşınmazlarına haciz konulmasını, yargılama giderleri ile vekalet ücretinin borçludan tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Mahkememiz dosyasında dava dilekçesinde belirtilen adrese tebligat çıkarılmış, ancak tebligatın yapılamadığı anlaşılmıştır. Adres araştırması sonucundan da bir netice alınmadığından dava dilekçesinin ilanen tebliğine karar verilmiştir.
HMK' nun 317/2 maddesi gereğince dava dilekçesine karşı iki haftalık kesin süre içerisinde cevap verebileceğiniz, kesin süre içerisinde cevap dilekçesi vermemeniz halinde HMK' nun 128/1. Maddesi gereğince davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamının inkar(ret) etmiş sayılacağınız ve HMK' nun 318.maddesi gereğince deliliniz olan belgeleri cevap dilekçenize ekleyerek sunmanız, başka yerden getirilecek belgelere ilişkin gerekli bilgileri vermeniz, ön inceleme duruşmasına kadar sunulmayan delil ve belgelerin ön inceleme duruşmasından sonra ibraz edilemeyeceği hususu ile iş bu dava dosyasının ön inceleme duruşmasının 19/09/2024 günü saat 10:38'a bırakıldığı hususu dava dilekçesi ve tensip zaptının tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur.

02/05/2024

#ilangovtr BASIN NO: ILN02034081