Son dakika haberi... Financial Times gazetesi, 'Yılın Kişisi' olarak koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi seçti.
Son dakika haberi... Financial Times gazetesi, 'Yılın Kişisi' olarak koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi seçti.
"O ANLARI KAÇIRDILAR AMA..."
Financial Times'tan yapılan açıklamada, "Biontech'in kurucu ortakları, geçtiğimiz hafta dünyanın dört bir yanından evrak işleriyle boğuşurken 90 yaşındaki Margaret Keenan'ın Birleşik Krallık'ta aşı yapılan ilk hasta olduğu TV görüntülerini kaçırdılar. Çift, o anlardan arkadaşları ve meslektaşlardan gelen mesajlar yoluyla haberdar oldu" ifadeleri kullanıldı.
Ayrıca Prof. Dr. Uğur Şahin aşıyla ilgili "Altı ülkedeki klinik çalışmalarda 22 binden fazla kişiye aşılarının uygulandığını görmemize rağmen gerginliğimiz vardı. insanların testler dışında gerçekten ilk kez aşılandığını görmek çok farklı" açıklamasına da yer verildi.
"DİKKAT ÇEKEN BAŞARI"
Financial Times, "Dünyayı kasıp kavuran yeni bir salgının yayılmasından bir yıldan daha kısa bir süre içinde güvenli ve etkili bir aşıya sahip olmamız Financial Times'ın 2020 Yılın Kişisi olarak seçtiği Dr. Şahin ve Dr Türeci'nin başarısını ortaya koyuyor" ifadeleriyle başarılı çifti övdü.
Yazıda ayrıca şunlar kaydedildi "Bilim, doğası gereği yavaş ve özenli bir iştir. Hipotezlere meydan okunmalı ve yeni fikirler tükenene kadar test edilmelidir. Başarısızlık, sürecin önemli bir parçasıdır. Hastalığı önlemede yüzde 95'in üzerinde başarılı olan bir aşı üretilmesi de bu çiftin başarısını daha da dikkat çekici hale getiriyor."
ETKİSİ YÜZDE 95'TEN FAZLA
Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech koronavirüs için ortak aşı geliştirmişti.
BioNTech ve Pfizer, 9 Kasım'da Kovid-19'a karşı geliştirmekte oldukları potansiyel aşının koronavirüse karşı yüzde 90'dan daha sonra ise yüzde 95'ten fazla etkili olduğunu duyurmuştu.
Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği korona aşısı ilk İngiltere'den acil kullanım onayı almıştı. İngiltere, Pfizer'in yüzde 95 etkili olduğu açıklanan koronavirüs aşısına ilk onay veren ülke olmuştu.
Uğur dahin, özlem Türeci Almanyada yetismis, hatza Özlem Hanim Almanya da dogmus, Alman vatandaşlarıdıdır. Türk asilli Almanlardir. Bu gurur ,kendilerine bu imkanlari veren Almanyaya aittir. Bu utanç beyin göcüne mecbur birakan 70 yillik iktadarindir...
Yanıtla (0) (0)Niye gururlandık? Burda olsa mülakatı geçemezlerdi !
Yanıtla (5) (1)Harika bir yorum
Yanıtla (0) (0)Geleceğin saygın büyük Türkiye'sini, gurbette inkişaf eden mâzlumlar oluşturacaktır. İnşaallah
Yanıtla (0) (0)bize ne oluyor ki? neremizden gururlanalım? başarı almanyanın. biz bu ülkede tutmayı, imkan sağlamayı başarabildik mi?
Yanıtla (2) (0)Gururumuz, bu çiftin Türk olması. Siz meseleyı tersinden anlamış ve değerlendirmişsiniz.
Yanıtla (0) (0)Soru su? nicin Turkiye'deki bilim insanlari basarili olamiyor da, Turk bilim insanlari Bati ulkelerinde basarili oluyor? Bati ulkelerinde egitim kaliteli, sistem kaliteli, her turlu imkan var; sistem calisani, yaratani, ureteni tesvik ediyor/yukseltiyor. Turkiye'de egitim kalitesiz, sistem yamuk, calismayi, yaraticiligi, ureticiligi degil, iktidar yandasligiyla, yagcilikla, torpille vs. kose donmeciligi tesvik ediyor. Bu ortamda basariyi yakalamak mumkun degil...
Yanıtla (0) (0)Bizim Irkçı FAŞİST ler bu habere memnun olmamış tır
Yanıtla (2) (1)Helal olsun, akıllı, insanlığı faydalı oldular. En akıllı işleri Türkiye'den gitmek olmuş, sonrası gelmiş. Buralarda kalsalar başlarına türlü türlü işler gelirdi.
Yanıtla (9) (1)HE HE Burada kalsalar kesin hapis.Sayın bayım her konuda hükümete çatmak için yol arıyorsun. İyi o zaman soralım.Bu kişiler ne zaman ve ne diye gitmişler oralara?
Yanıtla (1) (6)sonuçta türk olsalarda o imkanları onlara almanya sağladı ve başardılar. elin başarısıyla bizim övünmemiz biraz abes değil mi? böylesi değerli insanları biz niye türkiye 'de tutamıyoruz onu konuşmamız lazım.
Yanıtla (2) (0)Ülkemiz de kalmış olsalardı başarılı olabilirlermiydi? Sağcı mı solcu mu, etnik kimliği ne, dindar mı değil mi, kimin torpilisi, alevi mi sünni mi sorular böyle uzar gider. Maalesef ülkemizde değerli insanlar yukarıdaki basit nedenlerden dolayı fırsat bulamayıp yurtdışına gidip orada başarılarını gösteriyorlar. Sadece bu dönem değil her dönemde beyin göçü devam etmiş, ediyor.
Yanıtla (1) (0)