PKK'lı teröristler Sur'da Kobani taktiği uyguluyor

PKK'lı teröristler Sur'da Kobani taktiği uyguluyor

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Teröristler Kobani'de geliştirdikleri saldırı taktiklerini Sur'da uyguluyor. Duvarlarda açılan mazgalların arkasına yerleşen nişancı teröristler, silahlardan çıkan alevlerin fark edilmemesi için önlem alıyor.

Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını zor hava şartlarına rağmen başarıyla sürdürüyor. Bölgedeki güvenlik kuvvetleri, PKK'lı teröristlerin Kobani (Ayn el Arap)'de uyguladıkları taktikleri Sur'a taşıdıklarını yansıtan fotoğrafları paylaştı.

Sur'da 55 terörist öldürüldü

Güvenlik kuvvetleri, terör örgütünü Doğu ve Güneydoğu bölgesinden "süpürme" operasyonunu aralıksız başarıyla sürdürüyor. Asker ve polisin tek vücut halinde yürüttüğü operasyonların Sur ayağında bugüne kadar 55 terörist etkisiz hale getirildi.

16-01/03/1440190.jpg

Duvarlarda mazgallar açılıyor

Bölgedeki kaynaklar, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yoğun kar yağışı altında eksi 8 derecede süren operasyona ilişkin fotoğrafları yayınladı. Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler Sur'da mevzi olarak kullandıkları evlerin duvarlarına açtıkları mazgalları çap olarak küçük tutuyor.

Saldırılarda Kobani taktiği 

Kaynaklar, bunun sebebini "teröristler bu deliklerin az arkasından ateş ederek, merminin namludan çıktığı an ortaya çıkan "namlu ağzı alevinin" güvenlik birimlerince görülmesini engellemek, böylece yerlerinin tespit edilmemesini sağlamak" olarak açıklıyor.

Geniş bir mazgaldan ateş edilse, namlu ağız alevi kolaylıkla görülecek ve yerleri buna göre tespit edilebilecek. PKK'lı teröristlerin uyguladıkları bu taktiğin, "Ayn el Arap yani Kobani'den öğrenip buralara taşıdıkları bir taktik" olduğu tespit edildi.

DİYARBAKIR/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN