Ömer Çelik: Başkanlık sistemini gündeme getirdik

Ömer Çelik: Başkanlık sistemini gündeme getirdik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kritik görüşmenin ardından açıklamalar bulundu. Çelik, "Başkanlık sistemi Sayın Başbakanımız tarafından gündeme getirildi. Gerçek anlamda bunu tartışmak istiyoruz" dedi.

Yeni anayasa görüşmeleri kapsamındaki ilk görüşmenin ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Başkanlık sistemi Sayın Başbakanımız tarafından gündeme getirildi. Gerçek anlamda bunu tartışmak istiyoruz" dedi.

"Darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat var"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameraların karşısına geçti. Darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat olduğunu anlatan Çelik, başkanlık sistemini de gündeme getirdiklerini anlattı. Çelik, “Başkanlık sistemi Sayın Başbakanımız tarafından gündeme getirildi. Bizim başkanlık sistemi önerimizle CHP’nin önerisinin tartışılması gerektiği öne çıktı. Kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, denge ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi, halkın devlet yönetiminde etkin olmasının biz başkanlık sistemiyle olacağını, onlar da parlamenter sistemle olacağını söylediler” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemini gündeme getirdik

İki sistemin de tartışmasını istediklerini anlatan Ömer Çelik, “Gerçek anlamda bunu tartışmak istiyoruz. Her sistemin olumlu olduğu gibi olumsuz örnekleri de var. Önemli olan sistemin nasıl daha güçlü olacağını tartışmaktır” diye konuştu.

MHP ile de görüştükten sonra daha geniş bir şekilde ele alınacak

Türkiye'de yargı bağımsızlığını temin etmek konusunda, kuvvetler ayrılığını düzene getirme konusunda, parlamentonun daha çok özne olması konusunda en önemlisi de halkın devlet yönetiminde öne çıkması konusundaki bir başkanlık sistemini öne sürdük. Onlar da bunun parlamenter sistemiyle olabilecğeini söyledi. Gerçek anlamda bunu tartışmak istiyoruz. Her sistemin olumlu olduğu gibi olumsuz örnekleri de var. Önemli olan sistemin nasıl daha güçlü olacağını tartışmaktır.  Konuşmalarımızda iç tüzük de ele alındı. MHP ile de görüştükten sonra daha geniş bir şekilde ele alınacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN