Nusret Cephesi, esir askerleri aileleriyle görüştürdü

Nusret Cephesi, esir askerleri aileleriyle görüştürdü

Nusret Cephesi, Lübnan'ın Suriye sınırında yaklaşık bir yıl önce kaçırdığı askerlerden bazılarına Ramazan Bayramı dolayısıyla aileleriyle görüşme izni verdi.

Nusret Cephesi'nin Kalamun sorumlusu Ebu Malik et-Telli'nin bayram münasebetiyle yaptığı çağrı üzerine bazı aileler, Bekaa ilindeki Durus beldesinden 3 araçla, yanlarında herhangi bir elektronik cihaz bulunmaksızın hareket ederek, kaçırılan yakınlarıyla Arsal kasabasında görüştü. Ailelerin yola çıkmadan önce yanlarına gıda malzemesi aldığı görüldü. Kaçırılan askerlerin aileleri, ziyaretin detaylarına ve Nusret Cephesi'nden nasıl davet aldıklarına ilişkin bilgi vermedi.

Çok sayıda asker rehin alınmıştı

Nusret Cephesi, bu gibi ziyaretlerde ses ve görüntü kaydı alıp daha sonra internet sayfasında yayınlıyor. Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında ordu birlikleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmış, çok sayıda asker de rehin alınmıştı. Askerlerin bir kısmı serbest bırakılırken, 4'ü ise öldürülmüştü.

Rumiyye işkencesine karşılık görüşme izni

Ramazan ayı öncesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Sünnilere yapılan sistemli bir işkencehane olarak bilinen ve Şiilerin Guantanamosu olarak bilinen Rumiyye Cezaevi'nde Sünnilere yapılan işkencenin görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülere büyük tepkiler gelmişti. Yaşanan bu olaylara rağmen, Nusret Cephesi'nin Lübnanlı asklerin aileleriyle görüşmesine izin vermesi, taktir topladı.

Esad askerlerine de izin verilmişti

Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan ve Suriye halkı tarafından büyük destek gören en önemli gruplardan olan Nusret Cephesi, daha önce de kendisine sığınan ve esir olarak alınan askerleirn aileleriyle görüşmesine izin vermişti. Nusret Cephesi Lideri Cevlani'nin Aljezeera televizyonuna verdiği röportajda da, kendisine sığınan kim olursa olsun herkesin güvenliği sağlayacaklarını beyan etmiş ve bu yönde adımlar atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN