NATO: Rusya, Suriye görüşmelerini baltalıyor

NATO: Rusya, Suriye görüşmelerini baltalıyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Suriye'deki muhalif gruplara yönelik hava saldırılarının, ülkedeki krizin sona ermesi için yapılan Cenevre'de yapılan barış görüşmelerini baltaladığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya geldi.

Hollanda'nın bu yıl üstlendiği AB Dönem Başkanlığı vesilesiyle gerçekleşen görüşmede Stoltenberg, Suriye'de yaşanan krize de değindi. NATO Genel Sekreteri, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye'deki savaşın sonlandırılması amacıyla yapılan görüşmelerin başarısız olmasını, Rusya'nın Suriyeli muhaliflere yönelik hava saldırılarına bağladı. Stoltenberg, "Rusya'nın büyük ölçüde muhalifleri hedef alan hava saldırıları, Suriye barış görüşmelerini baltalıyor" diye konuştu.

16-02/05/caccyouwwaaguuy.jpg
Hennis-Plaschaert (solda), Stoltenberg ve Mogherini

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN