NASA'nın uzay aracı göktaşı örneklerini Dünya'ya getiriyor

NASA'nın uzay aracı göktaşı örneklerini Dünya'ya getiriyor

NASA'nın uzay aracı OSIRIS-REx, topladığı göktaşı örneklerini Dünya'ya getirmek için bir kapsüle yerleştirdi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) uzay aracı OSIRIS-REx, topladığı göktaşı örneklerini Dünya'ya getirmek için bir kapsüle yerleştirdi.

Uçuş kontrolörleri, OSIRIS-REx'in 20 Ekim'de temas ettiği Bennu isimli göktaşından robot koluyla topladığı numunelerin uzaya sızmaya başlamasının ardından operasyona hız verdi.

BAŞARIYLA YERLEŞTİRİLDİ

NASA'dan yapılan açıklamada, OSIRIS-REx görevinin, uzay aracının numune toplayıcı başlığını, Numune Teslim Kapsülü (SRC) içine başarıyla yerleştirdiği belirtildi.

NASA'dan 21 Ekim'de yapılan açıklamada, uzay aracı OSIRIS-REx'in kum ve toz parçacıklarını toplamak için 500 metre çapındaki göktaşı Bennu'nun yüzeyine başarılı şekilde birkaç saniyelik iniş yaptığı bildirilmişti.

UZAYA SAÇILMAYA BAŞLAMIŞTI

OSIRIS-REx'in Bennu'dan topladığı numuneler, hedeflenen 60 gramdan fazla olması ve numune toplayıcı aparatın kapağının araya sıkışan kaya parçacıkları nedeniyle tam kapanmaması üzerine uzaya saçılmaya başlamıştı.

NASA'nın uzay aracının toplayacağı örneklerin, Güneş Sistemi'nin oluşumuna ilişkin yeni bulgulara kapı açması bekleniyor.

Aralık 2018'te Bennu'ya ulaşan OSIRIS-REx'in Eylül 2023'te Dünya'ya dönmesi planlanıyor.

Japonya, "Hayabusa 2" uzay aracıyla "Ryugu" asteroidinden, ABD ise "OSIRIS-REx" uzay aracıyla "Bennu" asteroidinden kaya örnekleri toplamayı amaçlayan uzay görevleri yürütüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • okurr / 03 Kasım 2020 21:48

    üniversiteler iş bulamayacak binlerce öğretmen üreteceklerine.bu uzayla ilgili kodlamayla ilgili bölümler açsalar olmazmı? bu uzay denen yere kodlama bilmeyenler ancak başkasının araçlarıyla gidecekler ki. bu hem geç, hem pahalı, hem de çok sınırlı olacaktır.önce kodlamayı öğrenip araçları havalandırmalı uzay devri gelince hazır olalım.

    Yanıtla (0) (0)
  • O / 03 Kasım 2020 12:32

    Gelecek uzayda, bunlar uzay madenciliğinin ilk adımları bu treni kaçırmamalıyız. İki yıldır bir web sayfası bile olmayan, halkla iletişimi ve gençlerimizin bilgilendirilmesinde başarısız Türkiye Uzay Ajansın dan beklentimiz büyük geç kaldığımız uzay yarışında arayı kapamak için çok çalışmalıyız yapılacak çok şey var

    Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN