Mühür basarken sakın bunu yapmayın

Mühür basarken sakın 
bunu yapmayın

İstanbul'daki oy pusulalarında siyasi parti ile bağımsız adaylar arasında belirgin bir ayrımın olmamasının seçmenin yanlış oy kullanmasına neden olabileceği belirtildi. Sandık görevlileri vatandaşları bilgilendirmeleri konusunda uyarıldı.

[Karar]

İstanbul'da oy pusulalarında siyasi partileri ve bağımsız adaylar alt alta yer alıyor. Siyasi partiler ile bağımsız adayları sadece bir çizgi ayırıyor ve "Bağımsız adaylar" bölüm başlığı bulunmuyor. Bu durumun seçmenlerin yanılmasına neden olabileceği belirtildi.

Sayasi partilerden birine oy verme niyetinde olan seçmenin hata ile alt sırada bulunan bağımsız adayı tercih etmesi mümkün olabiliyor. Ya da siyasi parti logosunun altına mühür basan seçmen, tercih ettiği partinin alt hizasında bulunan bağımsız adaya da mühür basabiliyor. İki yere mühür basılması ise oyu geçersiz kılıyor.

Sandık görevlileri bu konuda uyarılarak, seçmenleri bilgilendirmeleri istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN