Müezzinoğlu: Zırhlı ambulans sürecini devreye sokuyoruz

Müezzinoğlu: Zırhlı ambulans sürecini devreye sokuyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "İki tane ambulansımıza molotof geldiği zaman, hemen peşinden 3 tane, 4 tane, 5 tane yeni ambulans geliyor. Önümüzdeki günlerde zırhlı ambulans sürecini de devreye sokuyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, PKK terör örgütünün bölgede sağlık çalışnaları ve araçlarına düzenlediği saldırılar nedeniyle zırhlı ambulansların alınacağını belirtti.

Müezzinoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a Genelkurmay Karargahı'nda yaptığı ziyaretle ilgili, "Bu özel bir ziyaretti. Geçtiğimiz hafta kendisi Şırnak'taydı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bizden bir talepleri olup olmadığıyla ilgili konuştuk. Bunları paylaşarak bir çözüm üretmek için bu özel görüşmeyi yaptık" diye konuştu.

"Zırhlı ambulans sürecini devreye sokuyoruz"

Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlardan bahseden Müezzinoğlu, sağlık konusunda bir eksik ya da sorun yaşanmadığını ifade ederek, "İki tane ambulansımıza molotof geldiği zaman, hemen peşinden 3 tane, 4 tane, 5 tane yeni ambulans geliyor. Önümüzdeki günlerde zırhlı ambulans sürecini de devreye sokuyoruz.

"4 tane Kürt kökenli sağlık çalışanımızı kaybettik"

"Biz 4 tane Kürt kökenli sağlık çalışanımızı kaybettik. Cizre'nin mahallesinde oturan Eyüp Ergen isimli sağlık çalışanımız, mesaisi bitiyor ve evine giderken aracında katledildi" diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ambulans şoförümüz Şehmuz; yine Diyarbakırlı ve Kürt kökenli arkadaşımız ambulansın direksiyonunun başında vuruluyor. Eczacı Yunus Koca, Diyarbakır'da eczanesinde katlediliyor. Bu katledilenler bizim meslektaşlarımız, bizim kardeşlerimiz, bu ülkenin vatandaşları, Kürt kökenliler ve o bölgenin Kürt kökenli insanları terör örgütü tarafından katlediliyor. Dün bir şehit eşi 'sizin Kürtlüğünüz batsın' diyordu. Bütün bu olanlar bizim sağlık çalışanlarımızın psikolojilerini olumsuz etkiliyor tabi. Bunlara rağmen meslek sevgisi onların bu meslekten kopmalarına engel oluyor."

"Yabancı doktorlar 6 ay içinde gelecek"

Yabancı doktorlarla ilgili düzenlemenin hazırlandığını kaydeden Müezzinoğlu, "Özellikle tıp eğitimi standardı yüksek, Yunanistan'dan tutun, Batı'dan eğitimi yüksek olan yabancı hekimleri, Sağlık Bakanlığı da dahil istihdamının yolunu açtık. Önümüzdeki dönemde yönetmelikleri, onların özlük hakları, malpraktisteki olacak sıkıntıları da düzenlediğimizde, tahmin ediyorum 5-6 ay içinde devreye girecek" ifadelerini kullandı.  

İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN