MHP'nin milletvekili aday listesinde gösterilmeyen Meral Akşener kimdir?

MHP'nin milletvekili aday listesinde gösterilmeyen Meral Akşener kimdir?

MHP'nin milletvekili aday listeleri belli oldu ve İstanbul Milletvekili Meral Akşener liste dışı bırakıldı. MHP'nin milletvekili aday listesinde gösterilmeyen Meral Akşener kimdir? Peki, Meral Akşener neden liste dışı bırakıldı?

MHP'nin milletvekili aday listeleri belli oldu. Listenin en büyük sürprizi İstanbul milletvekili Meral Akşener oldu. 7 Haziran seçiminde İstanbul milletvekili seçilen Akşener aday listesine konulmadı. Meral Akşener'in adının gündeme getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı ile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli, tepkisini Akşener'i liste dışı bırakarak gösterdi. MHP'nin milletvekili aday listesinde gösterilmeyen Meral Akşener kimdir? Peki, Meral Akşener neden liste dışı bırakıldı?

Meral Akşener neden liste dışı bırakıldı? 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçici hükümet için teklif götürdüğü isimler arasında yer alan Meral Akşener, bakanlık teklifini kabul etmemişti. Meral Akşener bakanlık telifini neden reddediğini ise  şu sözlerle ifade etti? 

"Geçici Bakanlar Kurulu 26 ağustos 2015 tarih ve 9304 sayı ile Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için bakanlık teklifinizi içeren yazınızı aldım. Böyle bir görev teklifinin şahsıma da yapılacağının basın ve yayın organlarında yer alması üzerine, teklif edildiği takdirde kesinlikle kabul etmeyeceğimi kamuoyu ile paylaşmıştım.

"Nezaket dışı olarak gördüğümü..."

Partimin ve şahsımın tavrının belli olmasına rağmen, telefon ile de teyidini alabileceğiniz görüşümü, siyasi stratejilerinize araç yapmanızı, parti tüzel kişiliklerini ve şahsi beyanları yok saymanızı siyasi nezaket dışı olarak gördüğümü üzülerek belirtir, bir kez de yazılı olarak bakanlık teklifinizi kabul etmediğimi bilgilerinize sunarım."

Teklif alan isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ayrıca , Bakanlık ile ilgili yapılan teklifi reddettiğini, tepki olarak parti genel başkan yardımcılığında ayrıldığını da açıklamıştı.

7 Haziran'da MHP'nin en güçlü kadın milletvekili adayıydı

Meral Akşener, en son 1968'de CHP'li milletvekilli Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'nin yürüttüğü TBMM başkanvekili koltuğuna 10 Ağustos 2007'den sonra Güldal Mumcu ile yürüten kadın milletvekili Meral Akşener olmuştu. Türkiye ilk kadın İçişleri Bakanı da olan Akşener, aynı zaman 4 dönem milletvekilliği yapan kadın siyasetçilerden biri. Akşener, MHP'nin İstanbul 3. bölgeden seçilen 4 kadın miletvekilinden biri oldu.

Meral Akşener kimdir?

8 Temmuz 1956 yılında İzmit’de dünyaya gelmiştir.Annesinin ismi Sıddıka babasının ise Tahirdir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Birçok üniversitede dersler vermiştir.Bunların başlıcaları Kocaeli Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesidir. Kocaeli Üniversitesinde İnkilap Tarihi bölüm başkanlığı görevi yaptı. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri vakfının kurucularındandır.

1995 tarihinde DYP kadın kolları başkanlığına getirildi. DYP’nin ardından Mhp’ye geçmiş ve orada uzun zamandır Milletvekili olarak Meclise seçildi. Refah partisi ile Doğru Yol Partisi’nin koalisyon hükümeti sırasında İçişleri Bakanlığı görevi yaptı. 

2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçildi. 2011 tarihinde tekrar yapılan seçimde tekrar aynı kişiler başkanvekilliği görevini sürdürdü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN