Meral Akşener Bahçeli'ye rakip olmakta isteksiz

Meral Akşener Bahçeli'ye rakip olmakta isteksiz

MHP'de 1 Kasım seçim yenilgisinin ardından başlayan liderlik tartışmasında adı geçen isimlerden biri de Meral Akşener. Ancak Akşener'in Bahçeli'ye karşı liderlik mücadelesine yanaşmadığı belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1 Kasım seçimlerinde alınan başarısız sonucun ardından Devlet Bahçeli'nin liderliği tartışmaya açıldı. Alparslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu ve Sinan Oğan genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler. MHP kulislerinde dolaşan bir diğer isim ise, Bahçeli'nin 1 Kasım seçimlerinde adas göstermediği, eski İstanbul Milletvekili Meral Akşener. Ancak Akşener'in muhaliflerin 'aday ol' baskısına karşın, Bahçeli ile liderlik yarışına girmeye isteksiz olduğu belirtiliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağan kurultay olarak 18 Mart 2018'i işaret etmesi parti içi muhalefetin önünü kesmedi. Muhalif kanadın Meral Akşenerli "Bacı" formülü ise şimdilik hayata geçemedi.

Bahçeli'nin Ümit Özdağ hamlesi

Bahçeli'nin kulislerde adı Genel Başkanlık için geçen Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı da Başkanlık Divanı'na alarak önemli bir hamle planladığı öğrenildi. Özdağ'ın ihraç edilen Tuğrul Türkeş'ten boşalan Genel Başkan Yardımcılığı'na getirileceği konuşuluyor. Milletvekili seçilemeyen Koray Aydın'a da Genel Başkan başdanışmanlığı teklif edileceği öne sürülüyor.

Meral Akşener isteksiz

Muhalif kanadın Meral Akşener'in adaylığında birleşip güçlü bir şekilde kongreye gitme planı ise şimdilik hayata geçirilemedi. Akşener'in bu hafta sonu yapılacak MYK ve İl Başkanları toplantısından sonra adaylık konusunda karar vereceği ancak istekli olmadığı belirtiliyor.

#http://www.karar.com/gundem-haberleri/bahceli-mhpde-kurultay-tarihini-acikladi-18-mart-2018-52717#

MHP Genel Başkan adayları arasında gösterilen eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın işadamı oğlu Süleyman Servet Sazak'ın da Akşener gibi kararını hafta sonu toplanacak MYK'dan sonra netleştireceği öğrenildi.

Kaptanoğlu ve Oğan adaylığını açıkladı

Adaylıklarının açıklayan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan ve Alparslan Türkeş'in eski Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selim Kaptanoğlu olmak üzere muhalif kanatta, "Bu iş 31 Aralık'a kadar bitmeli" görüşü hakim. Muhalifler, partiyi yıl sonuna kadar olağanüstü kongreye götürmemeleri halinde Devlet Bahçeli'yi deviremeyeceklerini düşünüyor. Akşener'in aday olmaması halinde muhaliflerin Sinan Oğan üzerinde uzlaşıp delegelerden imza toplayacakları belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN