Maria Sharapova'nın Avustralya Açık'taki doping testi pozitif çıktı

Maria Sharapova'nın Avustralya Açık'taki doping testi pozitif çıktı

Maria Sharapova, Avustralya Açık turnuvası için yapılan doping testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Dünyaca ünlü teniçi Maria Sharapova, Avustralya Açık Tenis Turnuvası öncesi yapılan doping testini geçemediğini açıkladı. Maria Sharapova, Avustralya Açık turnuvası için yapılan doping testinin pozitif çıktığını açıkladı. 

Kariyeri boyunca yaşadıkları konusunda dürüst olduğunu belirten ünlü tenisçi, "İşimi yaparken her gün büyük bir sorumluluk ve profesyonellikle hareket ettim. Büyük bir hata yaptım, hayranlarımı, bana destek verenleri, 4 yaşından beri yaptığım sporu hayal kırıklığına uğrattım" dedi.

O LİNKE TIKLAMADIM

Sharapova'nın 10 yıldır kullandığını belirttiği meldonyum adlı ilaç, bu yılın başında, Uluslarası Tenis Federasyonu tarafından yasaklanmıştı. Yapılan kural değişikliği, Sharapova'nın ihlaline yol açtı.

"Wada'dan 22 Aralık'ta yasaklı maddeler listesinde yapılan değişikliklerle ilgili bir e-posta aldım. Burada yasaklı maddeleri görebiliyorsunuz ben de o linke tıklamadım" diyen Rus tenişçi, yasaktan haberdar olmadığını ifade etti.

BİR ŞANS DAHA İSTİYOR 

"Yaptığımın sonuçları olacağının farkındayım" diyen Şarapova, yaşananların kariyerini sonlandırmasını istemediğini belirterek, "Umarım bana başka bir şans daha verilir. Bunun için kendimden başka birini suçlayamam. Günün sonunda, yaptığınız her şey sizinle ilgilidir" diye konuştu.
 

LİSANSI ASKIYA ALINDI

 Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), doping itirafında bulunan Maria Sharapova’nın lisansını askıya aldı.
 
Dünyaca ünlü Rus kadın tenisçi Maria Sharapova, Los Angeles’ta düzenlediği basın toplantısında Avustralya Açık’taki doping testinin pozitif çıktığını itiraf etmişti. Bunun ardından Uluslararası Tenis Federasyonu, Sharapova’nın lisansının askıya alındığını açıkladı. ITF'den yapılan açıklamada, Sharapova’nın lisansının 12 Mart itibarı ile askıya alınacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN