Lukas Podolski Galatasaray'dan ayrılıyor mu?

Lukas Podolski Galatasaray'dan ayrılıyor mu?

Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Alman basınına verdiği röportajda sezonu değerlendirdi. Lukas Podolski, kişisel performansından memnun kaldığını söylerken sezon içerisinde yaşadığı sakatlıktan dönüş sürecini aktardı.

Galatasaray’ın bu sezonki en golcü futbolcusu olan Lukas Podolski, Alman basınına bir röportaj verdi.

Sport Bild’e konuşan Lukas Podolski sezonun değerlendirmesini yaparken, kişisel performansını da değerlendirdi.

Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nı kazanmasının önemine vurgu yapan Alman yıldız, sezon içerisinde sakatlıktan nasıl hızlı bir şekilde döndüğünü de aktardı.

Lukas Podolski’nin röportajının satırbaşları şu şekilde:

Senin golünle Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupası’nı kazandınız. Bu gol kulüp için ne anlam ifade ediyor?

Bu sezon bizim istediğimiz gibi geçmedi. Ligi 6. sırada bitirdik ve Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemedik. Birçok teknik adam değişikliği oldu ve takımda huzursuzluk oluştu. Fenerbahçe zaferi ise bizim için çok önemliydi. Kupayı kazanıp UEFA Avrupa Ligi bileti aldık. Diğer yandan da şampiyonluk unvanı kazandık ve kupayla sezonu kurtardık.

Üzerinizdeki baskı Avrupa kapılarının açılmasıyla azaldı mı?

Tabi ki. Maçtan önce hepimizin üstünde büyük bir baskı vardı. Bu şekilde maça daha motive çıktık. Her birimiz diğer sıkıntıları bir kenara bıraktık. Eğer şampiyon olmak istiyorsanız, kendinizi buna göre ayarlamalısınız. Geçen yıl Galatasaray tüm kupaları kazandı. Şimdi ise sadece Türkiye Kupası’nı alabildik. Bu zafer, maçın aynı zamanda derbi olmasından dolayı özellikle taraftarlarımız için çok önemliydi. Onlar için futbol her şey demek. Bu tarz hikayeler sadece futbolda yazılır.

Galatasaray’ın UEFA’dan aldığı cezanın kaldırılma ihtimali var. Gerçekleşmesi halinde takım yeniden rekabetin içinde olabilir mi?

Biz oyuncular olarak bunu bilemeyiz. Bizim için önemli olan sahada gerekeni yapmaktı. Gerisi bizim elimizde olan bir şey değil.

Kişisel olarak senin için iyi bir sezon oldu. 44 maçta 17 gol atıp 10 asist yaptın. Türkiye’ye giderek yaşadığın değişimin etkili olduğunu söyleyebilir misin?

Her halükarda bunu söyleyebilirim. Rakamlar açısından baktığımızda performansımdan çok memnunum ancak aynı zamanda çok daha iyi olmam gerektiğini biliyorum.

Yeni yıla sakatlıkla başladın ancak beklenenden hızlı bir şekilde döndün.

Küçük bir şansım vardı ve pratik bir şekilde geri döndüm. Tek forvetimiz Burak Yılmaz Çin’e satılmıştı. Sonrasında Sinan Gümüş gibi bir hücum silahımız kupa maçında sakatlandı. Orta sahanın sağında oynadığım zamanlardan beri maçların son 30 dakikasında kendimi dizginlemek zorundaydım. Sakatlandığınızda adım adım ve maç pratiği kazanarak geri dönmek daha iyidir ancak takımımın bana ihtiyacı vardı ve bu yüzden hazır olmak durumundaydım.

Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli, Claudio Taffarel, Orhan Atik ve son olarak da Jan Olde Riekerink… Kesinlikle her dönem farklı olmuştur.

Bir profesyonel olarak teknik direktör değişikliği olduğunda beklemek durumundasınız. Alışılmadık bir şekilde hoca sirkülasyonu olmasına rağmen sezonu yüksek bir noktada bitirdik. Değişiklikler bazı şeyleri değiştirmek içindi ancak çok bir şey değişmedi çünkü biz oyuncular olarak saha içi performansına ihtiyaç duyuyorduk. Kenarda kimin olduğu önemli değil.

Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, senden hem düzenli oynamanı hem de skora etki etmeni istiyordu.

Joachim’in rakamlara bakmaksızın bana güvendiğini biliyorum. Fenerbahçe’ye attığım son golün de fikrini değiştireceğini sanmıyorum. Hocam, elimden geleni yaptığımı ve takıma yardımcı olmaya çalıştığımı biliyor. Ancak, böylesine bir turnuva gitmeden önce gol hedefi vermesi kişisel olarak motivasyonumu yükseltiyor.

Bayern ve Arsenal’den sonra Galatasaray’da da kupa kazandın. Üç farklı ülkede 3 kupa kazanmak, her profesyonelin kartvizitinde olan bir şey değil.

Bu çok güzel ancak beni bilen bilir, kazandığım kupalarla kendimi garanti altına almıyorum. Ben her zaman Lukas Podolski olarak kalacağım. İyi ve kötü anlarım elbet olacak. Şu an 30 yaşındayım ve futbol deneyimi olarak iyi bir noktadayım. Bu değerli tecrübeden dolayı gururluyum.

Pazartesi milli takım kampına katılacaksın. Khedira İtalya, Gomez Türkiye, Bayern çifte kupa kazandı ve Toni Kroos’un Şampiyonlar Ligi’ni kazanma şansı var. Bu başarılar, milli takım üzerinde olumlu etki yaratabilir.

Şampiyonluklar kazanan birçok oyuncuya sahipseniz, bu kesinlikle dezavantaj olmaz. Ancak bu başarıların rehavet yaratmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz çünkü her zaman risklidir. Herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor.

Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Galatasaray kampına mı katılacaksın?

Evet, İstanbul’a geri döneceğim. Turnuvadan sonra tatil yapıp, sonrasında tüm konsantremi Galatasaray’a vereceğim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN