Kurtulmuş: İlk turda koalisyon çıkabilir

Kurtulmuş: İlk turda 
koalisyon çıkabilir

Koalisyon seçeneklerini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ilk tur görüşmelerde koalisyon çıkabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Koalisyona ilişkin soru üzerine ise Kurtulmuş, koalisyonun partiler arasındaki diyalogla şekilleneceğini belirtti.

 

İlk turda çıkar diye düşünüyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal olarak ilk önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görevi vereceğini ifade eden Kurtulmuş, "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. (İlk turda) çıkar diye tahmin ediyorum. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle bir sonuç olacağı ortaya çıkıyor. Çıkmazsa da yine millete gideriz" dedi.

 

Küçük hesaplar yapmayız

Kurtulmuş, olası erken seçimde AK Parti'nin alacağı oya ilişkin soru üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı siyasi hayatı boyunca seçimlerin vaktinde yapılmasını istemiş olan bir siyasetçi. Kamuoyu araştırması yapalım buradan iki puan, üç puan yüksek çıktı hadi seçime gidelim diye bir haleti ruhiye içinde asla olmayız. Eğer küçük hesapları yaparsanız millette sizi küçük hesapların partisi olarak görür" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN