Paris’te ‘Kültür Olimpiyatı’

Paris’te ‘Kültür Olimpiyatı’

Paris Yaz Olimpiyatları tüm heyecanıyla başlarken Fransız müzeleri de ‘Kültür Olimpiyatı’na imza atıyor.

SALİHA SULTAN

Paris Yaz Olimpiyatları 2024 başladı. Dünyanın gözü üçüncü kez olimpiyatlara ev sahipliği yapan Paris’teki yarışmalara çevrilmişken, Fransız müzeleri de Fransız Kültür Bakanlığı’nın teşviki ile ‘Kültür Olimpiyatı’na imza atıyor.

Bu kapsamda sporla ilgili sergilere yer veren Marmottan Monet Müzesi, ressamların, fotoğrafçıların, gravürcülerin ve heykeltıraşların gözünden sporun 1870 ile 1930 yılları arasında nasıl daha uluslararası, modern ve kadınlar için daha erişilebilir hale geldiğini gösteren ‘En Jeu! Sanatçılar ve Spor’ başlıklı bir sergi sunuyor.

Louvre Müzesi de ‘Olimpiyatçılık: Modern İcat, Antik Miras’ başlıklı sergisinde, antik çağda gerçekleşen spor müsabakalarına dayanarak Pierre de Coubertin tarafından 1896’da olimpiyatların nasıl yeniden başlatıldığını araştırıyor. Versay Sarayı da, Kral Louis XIV’ün evinin en sembolik galerilerine yayılan, en az 300 sanat eserinin yer aldığı, atlar ve binicilik konulu bir sergiyi ziyaretçileriyle buluşturuyor. Sergiler, 11 Ağustos’a kadar sürecek 2024 Yaz Olimpiyatları ve 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Paralimpik Oyunları sırasında Paris’i dünyanın dört bir yanından ziyaret eden turistlerce görülebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN