25 Ekim’de yapılan KPSS önlisans 2020 soru ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açılacak. Adaylar, KPSS önlisans 2020 soru ve cevap anahtarlarına bakarak, yaptıkları soruların cevaplarını kontrol edecek.
26 Kasım’da ise sonuçlar erişime açılacak. Ancak KPSS önlisans 2020 soru ve cevap anahtarının erişime açılmasıyla birlikte adaylar, sorulara verdikleri doğru ve yanlış yanıtları belirleyerek ortalama olarak kaç puan alacaklarını hesaplayacak.
KPSS ÖNLİSANS 2020 SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?
KPSS önlisans 2020 soruları ve cevapları henüz açıklanmadı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10'u ÖSYM'nin resmî internet adresinden yayımlandı.
KPSS ÖNLİSANS 2020 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN
KPSS ÖNLİSANS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; KPSS önlisans 2020 sonuçları 26 Kasım’da açıklanacak.
4 Kasım 2018’de yapılan KPSS Ön Lisans 2018 Temel Soru Kitapçığı, sınavdan iki gün sonra yani 6 Kasım 2018’de erişime açılmıştı. Sınava giren öğrenciler, 10 gün boyunca ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden soruların tamamına erişebilmişti.
Bu bilgilere bakıldığında KPSS önlisans 2020 soru ve cevap anahtarı erişime açıldı.
Adaylar KPSS önlisans 2020 sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmî internet adresi olan https://sonuc.osym.gov.tr'den ya da mobil uygulama üzerinden öğrenebilecek.
Sınav Sonuç Belgesi basılmayıp, adayların adreslerine posta ile gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri yanlış ve doğru yanıt sayıları ve KPSS puanları bulunacaktır.
İnternet sitesinden paylaşılan sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünü taşıyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olanların, daha evvel aldıkları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre tekrardan düzenlenmez.
KPSS ÖNLİSANS 2020 PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
Sınavda bulunan her test kendi içerisinde değerlendirilir. Her testte, örnek vermek gerekirse Genel Yetenek testinde, 4 yanlış, bir doğruyu götürürken, buna göre hesaplama yapılacak, ortalama ve standart sapmaları kullanılarak puanlar hesaplanacak.
Bir testte, en az 1 neti olmayan öğrenciler, bu test için gerçekleştirilecek hesaplamalara dâhil edilmeyecek ve bu öğrencilere bu test için standart puan hesaplanmayacak. Buna göre bir öğrencinin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının hesaplanabilmesi adına Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de en az 1 neti olması lazım.
Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden alınan standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesap edilecek. KPSS puanları içerisinde Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olarak hesaplanacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden alınan standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) elde edilecek.
Bir öğrenci için herhangi bir ağırlıklı standart puanın hesaplanabilmesi adına bu öğrencinin belirtilen ağırlıklı standart puanların hesaplanmasına eklenen testlerin her birinden standart puanı olması gerekiyor. KPSS’nin ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı ya da yargı mercilerince iptal edilen sorular değerlendirmeye alınmayarak geçerli soruların puan değerinin tekrardan saptanması üzere puanlama yapılacak.
Öğrencilerin ağırlıklı standart puanları kullanılarak, ön lisans seviyesi için KPSSP93 puanları hesaplanıyor. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılıyor. Bu şekilde her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM'ce KPSS puanları esas alınarak yapılacak.