Abdulkadir Selvi kimdir? Abdülkadir Selvi kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne? Abdulkadir Selvi hakkında bilgiler

Abdulkadir Selvi kimdir? Abdülkadir Selvi kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne? Abdulkadir Selvi hakkında bilgiler

Abdülkadir Selvi kimdir, nerede dünyaya gelmiştir, kaç yaşında, evli mi, ne iş yapıyor? Soruları pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Soruların cevabına ve konuyla ilgili daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz...

2011'den beri Yeni Şafak'ın Ankara Temsilcisi olan Abdülkadir Selvi, 31 Mart 2016'da bu görevden ayrıldığını açıkladı.

Abdülkadir Selvi, 1964 senesinde Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Fatma Kaya isminde bir ablası var. İlk ve ortaokul dönemlerini de Sivas'ta geçirdi. Üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi metalurji bölümünde aldı. Bu arada çeşitli gazete ve dergilerde muhabir editör konumunda çalıştı.

Abdülkadir Selvi, Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştı, ardından 1992-2000 yılları arasında İstanbul'da yayınlanan HBB TV'de muhabir ve haber müdürü olarak çalıştı. HBB TV'de "Politika Gündemi" programını hazırlayıp sunmuştur.

Daha sonra TGRT Ankara'da haber müdürü olarak çalıştı. 2001 yılında Yeni Şafak gazetesinin haber müdürlüğüne geçerek gazetenin Ankara temsilcisi oldu.

Abduülkadir Selvi, Erhan Seven'le beraber birlikte yazdığı Muhsin Yazıcıoğlu'nu konu alan "İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlara: Alperen" kitabını kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi evli 3 çocuk sahibidir.

Abdülkadir Selvi, 3 Nisan 2016'dan bu yana Hürriyet gazetesi bünyesinde görev almaya devam ediyor.

KİTAPLARI

2009 - İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına : Alperen

2010 - İçimizdeki Gladio ile yüzleşmek

2011 - Ateşten Yıllar : Siyasette Said Nursi Tartışması

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN