İstanbul iftar saatleri: iftara kaç dakika kaldı? Akşam namazı için geri sayım başladı

İstanbul iftar saatleri: iftara kaç dakika kaldı? Akşam namazı için geri sayım başladı

İstanbul iftar saatlerini merak edenler, iftara kaç dakika kaldığını sorguluyor. Akşam namazı ile birlikte açılan İstanbul’da iftarın 15 Mayıs Çarşamba günü itibarıyla ne zaman açılacağını merak edenler, çeşitli mecralardan aramalarını sürdürüyor. Oruç tutan Müslümanlar, iftara kaç dakika kaldığını araştırıyor. İşte İstanbul iftar saatlerine dair aradıklarınız…

İstanbul’da akşam ezanının saat kaçta okunduğunu araştıranlar, İstanbul’da iftara kaç dakika kaldığını anbean takip ediyor. Ramazan-ı Şerif’in gelmesiyle birlikte bu ayı oruç tutarak geçirenler, 15 Mayıs Çarşamba yani orucun onuncu gününde iftara kaç dakika kaldığını sorguluyor. Özellikle İstanbul’da yaşayanların en fazla merak ettiği İstanbul akşam namazı saatlerinin tüm detaylarına haberimizden erişebilirsiniz. İşte merak ettikleriniz…

İstanbul’da iftar saati saat kaçta?

Günden güne artan İstanbul iftar saatlerinin 15 Mayıs Çarşamba günü saat kaçta olduğu sorgulanıyor. İstanbul için iftar vaktinin saat kaçta olduğunu ve iftara kaç dakika kaldığını öğrenmek istiyorsanız aşağıda belirttiğimiz linke tıklayabilirsiniz…

19-05/15/istanbulda-oruc-acmaya-kac-dakika-kaldi.jpg

Oruca nasıl niyet edilir?

Niyet etmek orucun en temel şartları arasında yer alır. Niyetsiz orucun sahih olmadığı bilinir. Kalben niyet etmek yeterli olsa da niyeti dil ile ifade etmek gerekir. Oruç için sahura kalkılması da niyet olarak nitelenir. Kaza, kefaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, kefaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir. Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir. Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz. Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir.

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN