İSG sınav başvuru tarihleri, 24-31 Mart 2021 olarak belirlendi. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'nın 1. dönemi 9 Mayıs 2021'de, 2. dönemi 12 Aralık 2021'de yapılacak. İşte, İSG sınavı hakkında merak edilenler...
ÖSYM, İSG sınavı başvurusunda HES kodunun zorunluğunu olduğunu bildirdi. Adaylar, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu sahibi olmaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden HES kodu başvurusu yapmak mümkün.
İSG SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı başvuruları 24 Mart 2021 Çarşamba günü başladı ve 31 Mart 2021 günü saat 23.59'da sona erecek. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr web sitesinden, AİS mobil uygulamasından ve ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek.
2021 İSG BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
ÖSYM, İSG sınavı başvuru ücretini bu yıl 290 TL olarak belirledi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'na katılacak adaylar, 290 TL'lik başvuru ücretini ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankalardan veya odeme.osym.gov.tr adresinden ödeyebilecek.
İSG SINAVI NE ZAMAN?
ÖSYM tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı yılda iki kez yapılır.
İSG 1. dönem sınavı 9 Mayıs 2021 Pazar günü, İSG 2. dönemi sınavı ise 12 Aralık 2021 Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak.
İSG SINAVI BAŞVURU SAYFASI
İSG SINAVI NASIL YAPILIYOR, KAÇ SORU VAR?
Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacak. Her testte 50 soru yer alacak. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecek. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecek.
* İş Yeri Hekimliği Testi
* C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
* B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
* A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
* Diğer Sağlık Personeli Testi
İSG SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?
Sertifika alanlarına bağlı olarak sınava başvuran aday sayısının 3.000 ve altında olduğu durumlarda, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde kısmen ya da tamamen yazılı sınav yapılabilecek.
Yazılı sınavda en az 20 açık uçlu soru yer alacak. 5000 ve altında adayın başvurduğu sertifika alanlarında sınav, elektronik ortamda Ankara'da yapılabilecek.
İSG/1 Sınavında tüm sertifika alanlarında sınav yapılacaktır ancak, İSG/1 sınavına başvuran aday sayısının 100 ve 100'ün altında olduğu sertifika alanlarında İSG/2 Sınavı yapılmayacak.
Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olacaktır.
İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekiyor.