İran: Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıramayız

İran: Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıramayız

Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan kriz etkisi sürüyor. İran, Türkiye'ye yapılan doğalgaz ihracatının, Türkiye'nin talep etmesi durumunda artırılmayacağını bildirdi.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından İran ve Irak, Rusya tarafında yer aldı. İran Türkiye'ye doğalgazı artırmayacağını duyurdu.

Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıramayız

İran, Türkiye'ye yapılan doğalgaz ihracatının, Türkiye'nin talep etmesi durumunda artırılmayacağını bildirdi.

25 yıllığına yapılan anlaşma gereği İran'ın Türkiye'ye günlük 30 milyon metreküp gaz ihraç ettiğini belirten Ekberpur, bu anlaşmaya bağlı olduklarını ve komşu ülkeye yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz vermeye çalışacaklarını dile getirdi.

Katar, Azerbaycan, Türkmenistan Türkiye'ye destek 

2014'te Türkiye'ye 9 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettiklerini hatırlatan İranlı yetkili, Türkiye'nin tükettiği gazın yüzde 30'unun İran'dan temin edildiğini kaydetti.

Rusya'yla birlikte İran'ın da Türkiye'nin karşısında yer alması ve Türkiye'yi doğalgazla tehdit etmesi Azerbaycan, Türkmenistan ve Katar'ı harekete geçirdi. Önceki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a bir ziyaret düzenledi. Bu ziyarette Türkiye'ye yapılan LNG ihracatında artırıma gidileceği kararlaştırıldı. Diğer taraftan Azerbaycan da Türkiye'ye sattıkları doğalgazda yüzde 40'lık indirime gideceklerini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN