Irak'ta Başbakan İbadi protesto edildi

Irak'ta Başbakan İbadi protesto edildi

Bağdat'ta toplanan yüzlerce kişi Başbakan Haydar el İbadi'yi çıkarttığı reform kanunlarının uygulanmasında ciddiyetsiz davrandığı için protesto etti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yüzlerce kişi, Başbakanı Haydar el-İbadi'nin ilan ettiği, meclisin de onayladığı reformların uygulamasında "ciddiyetsiz" davranıldığı ve "gecikme" olduğu gerekçesiyle gösteri yaptı.

Başkentin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemleri altında toplanan ve aralarında aktivist ile gazetecilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, reformların hayata geçirilmesi için İbadi'ye çağrı yaptı.

"Aylardır bir ilerleme yok"

AA'ya konuşan göstericilerden Mufit Ahmet, "İbadi'nin aylar önce ilan ettiği reformlardan sadece vaatleri duyduk. Geçmiş aylardan beri sunduğumuz taleplere karşı, gerçek reform söz konusu değil" dedi.

Ahmet, "İbadi'ye yönelik siyasi tarafların yoğun baskılarını da anlıyoruz" diyerek, "Fakat İbadi'nin halk ve dini merciden (Sistani) aldığı destek bu baskılardan kurtulmasına yeterliydi. Ülkedeki durum kötüye gidiyor. Mali ve güvenlik krizi mevcut" ifadelerine yer verdi.

Bağdat'ın yanı sıra ülkenin güneyindeki Basra, Necef, Kerbela, Babil, Meysan, Vasıt, Amara ve Nasıriyye kentlerinde de reformların uygulanmasındaki gecikmeye karşı gösteriler düzenlendi.

BAĞDAT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN