Türkiye'nin Musul operasyonuna hava unsurlarıyla katılması konusunda varılan mutabakatın ardından İncirlik Üssü'nde hem Türk hem ABD kanadında hareketlilik başladı.
Musul operasyonuna Türkiye'nin hava unsurlarıyla katılması konusunda ABD ile varılan mutabakatın ardından, dikkatler bir kez daha bölgenin en büyük hava üssü olan İncirlik'e çevrildi. Üssün Türk kanadının yanısıra, ABD kanadında da hareketlilik gözlendi.
Irak operasyonları için ilk olarak 1991'de kullanılan İncirlik Üssü'nün Musul operasyonunda hem lojistik, gözetleme, arama-kurtarma ve hem de taarruz amaçlı kullanıma hazır olmasının yanısıra, Musul Harekat Komutanlığı (MHK) ile koordinasyonu son aşamaya geldi.
Taarruzda görevlendirilecek uçaklar için MHK'nın yapacağı günlük program çerçevesinde uçuşlar gerçekleştirilecek. ABD ve DEAŞ'a karşı koalisyon uçaklarının konuşlu bulunduğu İncirlik'te, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 10'uncuTanker Üs Komutanlığı'nın tanker uçakları bulunuyor. Türk savaş uçakları ise bu üsse gerekli zamanlarda diğer üslerden gelerek konuşlanıyor.
UYGULAMALAR İNCELENDİ
Amerikan Hava Kuvvetleri 521'inci Hava Hareket Operasyon Kanadı Komutanı Albay Thomas Cooper, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nden İncirlik'e gelerek, Amerikalı askerlerle görüşmeler yaptı.
Albay Cooper'in uygulamaları daha iyi anlayabilmek için üsdeki 728'inci Hava Hareket Ekibiyle ortak çalışma yaptığı öğrenildi.
ADANA/DHA