İHH'dan Madaya için yardım çağrısı

İHH'dan Madaya için yardım çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetler İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriye'nin başkenti Şam'ın Madaya beldesinde açlıkla mücadele eden halk için yardım çağrısında bulundu.

Beşar Esed rejiminin açlıktan ölüme mahkum ettiği 40 bin Madayalı için yardım çağrıları sürüyor. İHH, Şam yakınlarındaki Madaya kasabasında kuşatma altında tutulan binlerce kişi için yardım çağrısında bulundu.

İHH'dan yapılan açıklamada, yaklaşık 40 bin insanın yaşadığı Madaya'nın, 7 aydır Esed rejimi ve Hizbullah milisleri tarafından kuşatma altında bulunduğu belirtilerek, gıda bulmanın imkansız olduğu bölgede insanlara yardım ulaştırılmadığı için halkın ağaç yapraklarını haşlayarak yiyecek elde etmeye çalıştığı kaydedildi.

#http://www.karar.com/dunya-haberleri/esed-kusatmasi-altindaki-madayada-halk-acliktan-oluyor-64265#

Az da olsa bulunan gıda malzemelerinin ise çok pahalı olduğu vurgulanan açıklamada, Madaya'daki on binlerce mazlumun açlıktan ölmemesi için acilen yardım çağrısı yapıldı.

#http://www.karar.com/gundem-haberleri/hatayda-madaya-icin-yuruduler-65766#

Açıklamada, yardım etmek isteyenlerin, "MADAYA" yazıp, 3072'ye göndererek 5 lira bağışta bulunabileceği, vakfın banka hesapları ve kurumsal ekranı aracılığıyla bağış yapılabileceği veya "02126312121" numaralı telefondan vakfa ulaşabileceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN