Yıllarca zararlı diye soyup attık! Domatesi kabuğuyla beraber tüketin, gençliğin sırrı kabuğunda saklıymış

Yıllarca zararlı diye soyup attık! Domatesi kabuğuyla beraber tüketin, gençliğin sırrı kabuğunda saklıymış

Kahvaltıda, salatalarda hatta yemeklerde… Soframızda her türlü yeri olan domatesin kabuğunu yıllarca zararlı diye soyup attık ama meğer çok faydalıymış. Bu faydaları öğrenince, domatesin kabuğunu bir daha soymayacaksınız. İşte, domates kabuğunun faydaları…

Domatesin sağlık üzerindeki etkileri herkes tarafından biliniyor. Ancak kendisi kadar kabuğu da oldukça faydalıymış. Öyle ki genel sağlıktan cilt sağlığına kadar birçok faydalı etkisi bulunuyor. İşte, domates kabuğunun faydaları…

DOMATES KABUĞU FAYDALARI

Doğal antioksidan: Domates kabukları, likopen gibi güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, yaşlanma belirtilerinin azalmasına ve cildi korumaya yardımcı olur.

Kalp dostu: Kalp sağlığınız için her gün bir miktar domates kabuğu tüketerek, lif ve potasyum alımınızı artırabilirsiniz. Kalp dostu smoothie'lerde veya salatalarda domates kabuğu kullanarak bu sağlıklı alışkanlığı yaşam tarzınıza ekleyebilirsiniz.

domates-kabugunun-faydalari-3.jpg

Göz sağlığı: Lutein ve zeaksantin içeren domates kabuğu, göz sağlığı için bolca tüketilmeli. Özellikle kahvaltılarda bir smoothie içerisine ilave ederek güne başlayabilirsiniz.

Cilt sağlığı: Domates kabuğunda bulunan C vitamini ile beta ve karoten, cilt bakımında oldukça etkilidir. Ev yapımı maske veya cilt toniği hazırlayarak cildinizdeki değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz.

Yüksek lif içeriği: Domates kabuğunun düşük kalorili ve yüksel lif içeriği sayesinde kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Spor salonu seanslarınıza veya evdeki egzersiz rutininize enerji katmak için bir smoothie hazırlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN